2. 3. 2023

Novinka pod lupou: Better (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Better
Žánr thriller, drama
Stanice BBC One
Premiéra 13. 2. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 60 minut

O čem to je?

Zkorumpovaná policejní vyšetřovatelka prochází po odvrácení rodinné tragédie bolestným morálním probuzením a rozhodne se napravit dvacet let trvající pochybení, ale uspokojit své nově nabyté svědomí nebude jednoduché.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Čekala jsem od tohoto pilotu víc. Britské stanice podobná thrillerová dramata umí. Tady jsem ale postrádala více napětí. V podstatě to je jen drama zasazené do prostředí zkorumpované policie, kde si hrdinka sahá do svědomí a pokusí se být lepší.

Možná, že se příběh teprve rozjede, až se naplno rozevřou nůžky mezi dvěma bývalými přáteli (a dost možná milenci), kteří budou stát na protikladných stranách. Zatím mi tam ale chybí nějaká ta šťáva, která by mě nutila pustit si hned další díl.

Herecké výkony jsou solidní, casting se povedl. Nejsilnější je rozhodně synova dějová linka, ten mladý herec se své role zhostil naprosto bravurně. Přesto si ale myslím, že se Better na seznam britských kousků, na které koukám s husí kůží a otevřenou pusou, nakonec nezařadí.

  • obsazení a herecké výkony
  • pohled do zákulisí zkorumpovaného policisty
  • chybí napětí
  • je to více drama než thriller
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu