7. 10. 2023

Novinka pod lupou: The Irrational (NBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Irrational
Žánr krimi
Stanice NBC
Premiéra 25. 10. 2023
Vysílání středa
Délka pilotu 42 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají Jesse L. Martin, Maahra Hill

O čem to je?

Hlavním hrdinou je Alec Baker, světoznámý profesor behaviorální psychologie s jedinečným vhledem do lidské povahy, který své odborné znalosti propůjčuje k řešení řady vysoko profilových případů, do nichž jsou zapojeny vlády, korporace a orgány činné v trestním řízení. V jedné podezřelé z domácího teroru však potká svého soupeře, který mu obrátí svět vzhůru nohama, protože se konečně setkává s někým, jehož chování nedokáže předvídat.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Trochu jsem se obával, protože krimošky na velké pětce občas bývají jak přes kopírák. Ale zrovna NBC umí, když chce. Tady jsem s výsledkem docela spokojený, i když skákání nadšením si raději ještě nechám do zásoby.

Jasně, nebýt behaviorálního experta, tak je to nejspíš úplně obyčejná kriminálka, jak jsem už naznačoval. Ale tady to okořeňují ty psychologické zajímavosti a experimenty a hlavně to nepůsobí přehnaně, vše je uvěřitelné. Ústřední hrdina je sympatický a chytrý (aby ne, když je to psycholog).

Dočkáme se ale bohužel i pár nudnějších věcí. Seriál samozřejmě obsahuje typická klišé, jako prožitá tragédie v dávné minulosti nebo rozvod s manželkou. Řešený případ byl pak v základu docela obyčejný a hlavně jsem už tušil kdo je pachatel, od chvíle, co jsem ho poprvé uviděl.
Ale těch nudnějších částí tam bylo naštěstí méně, pilot mě vlastně bavil už od začátku.

Celý seriál vypadá, že bude postaven na schématu Case of Week, ale zároveň to vypadá na zajímavou serializovanou dějovou linku v pozadí, v podobě již zmíněné tragédie hlavního hrdiny před lety.

  • Behaviorální psychologie
  • Hlavní představitel
  • Serializovaná dějová linka
  • Case of week schéma
  • Některá klišé
  • Ne příliš zajímavý a předvídatelný případ
70 %
Mé hodnocení
darbak

Po dlouhé době tu máme typické americké drama z Velké pětky. Musím říct, že jsem měla dlouhou pauzu a pilot jsem si dala s velkým potěšením. Není to nic světoborného, ale perfektně to funguje jako oddychovka.

Hlavní hrdina se brzy začne hodně opakovat. Pořád jede své tři věty dokola. Snaží se vypadat hrozně chytře, ale kdyby mu tam všechno nepřicházelo přímo do karet, tak nemá šanci případ vyřešit.

Nicméně celý díl mi plynule utíkal a bavil mě, takže určitě mám v plánu zkusit i další díly.

  • nenáročná podívaná
  • maraton půjde jeden díl za druhým
  • hrdina se pořád opakuje
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu