17. 9. 2023

Novinka pod lupou: Víťaz (SkyShowtime)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Víťaz (Vítěz)
Žánr komedie, drama
Stanice SkyShowtime
Premiéra 11. 9. 2023
Vysílání pondělí
Délka pilotu 30 minut

Kdo?

O čem to je?

Viktor Hudák, premiér jedné maličké evropské země končí ve své funkci i celé politice, aby se vrátil ke svému dřívějšímu životu. Když jeho nástupce od základů změní vše, co Hudák tolik let budoval, uvědomuje si, že jako bývalému premiérovi mu moc možností nezbývá. Rozhodne se tak převzít chod domu a rodiny, jenže i tady naráží. Všechny ženy jeho života od manželky po dcery si už dávno zvykly na chod rodiny bez jeho přítomnosti.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Aj. Vytvořit povedenou slovenskou (nebo českou) komedii není vůbec lehký úkol. Snaha by se asi měla cenit… ale tohle docela bolelo. Manželka dobrý, dcery ještě dobrý, ale hlavní hrdina? Další z řady nesnesitelných postav, které každý seriál vždy ihned pohřbí, minimálně v mých očích.

Chápu, že ty rádoby důležité monology bývalého politika jsou takto udělané schválně a mají být hlavním zdrojem vtipu. Chápu taky, že je to komedie a každý divák má jiný styl humoru, takže co někoho pobaví, může někoho jiného nechat chladným, a naopak. Co ale nechápu, proč museli tvůrci udělat hrdinu tak blbým, že ani neví, že má dcera být ve škole nebo jak si udělat kafe. A hlavně nerozumím tomu, proč očekává, že žena-doktorka se o něj bude po práci (nebo ideálně i během ní) starat jako o malé děcko. Já v tom vtip nenacházím ani lupou.

Jediná postava, která mě tady doopravdy bavila, byla prezidentka. Ne ve smyslu, že by nějak perlila, naopak to byla jedna z vážných postav, kterých tady bylo hodně málo. Bohužel. Jen mám takový pocit, že v dalších dílech už se jí nedočkáme. Ne že by mi to nebylo jedno, protože stejně nehodlám ve sledování dál pokračovat.

  • prezidentka
  • manželka a dcery ještě jdou
  • hlavní hrdina a jeho chybějící selský rozum
  • nepřišlo mi to vtipné
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
fabec1222

fabec1222

První díl byl slabota. Zbytečně tlačil na pilu v tom ohledu, že z hlavního hrdiny dělal buranského...
před 34 týdny
Další články k tématu