2. 11. 2023

Novinka pod lupou: My Home Hero (Tokyo MX)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název My Home Hero
Žánr anime, krimi, drama, thriller
Stanice Tokyo MX
Premiéra 25. 10. 2023
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 24 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají

O čem to je?

Obyčejný úředník Tetsuo Tosu zjistí, že jeho dospělá dcera Reika je fyzicky týrána svým novým přítelem, mladým mužem jménem Nobuto. Brzy po zjištění, že Nobuto má za sebou vraždu jiných dívek a v současné době se snaží získat peníze od Reikových prarodičů, než ji také zlikviduje, Tetsuo Nobuta zavraždí. Poté se rozhodne spáchat „dokonalý zločin“ a skryje tělo s pomocí své ženy Kasen. Nobuto byl však jediným synem Yoshitatsu Matoriho, který ve městě provozuje mocnou pobočku jakuzy . Zatímco Tetsuo chce chránit svou rodinu, musí se vypořádat s Matoriho muži, kteří vyhrožují jeho rodině, aby zjistili, co se stalo Nobutovi.

Trailer

A jaký je náš ortel?

K japonskému anime je asi potřeba přistupovat trošku jinak než k americkým točeným seriálům. Mě sem tam něco zaujme, ale jinak mi většina anime připadá afektovaná až praštěná s absurdními náměty. Tady je ale námět zcela normální, žádný tisíce starý reinkarnovaný mág žijící ve videohře :D I když i tady se našlo pár afektovanějších momentek, ale nic přehnaného, jak to bývá jinde.

Docela mi tu vadila animace. Jasný, japonské anime je v tomhle ohledu naprosto unikátní, ale v tomhle případě mi přišlo, že ta animace byla až příliš plochá a dalo by se říct statická.

Hlavní hrdina je úplně obyčejný, bohužel až nezajímavý a – což je spíše k jeho škodě – dost emotivní. Nicméně může být zajímavé, jak se bude vyrovnávat s nadcházejícími problémy.
Trochu nepřirozené a tlačené na sílu bylo, jak se hrdina v první řadě dozvěděl o násilném příteli své dcery (ten týpek snad nedělal nic jiného, než vykládal, jak mlátí holky).
Ve chvíli, kdy ale dojde k vraždě začíná být děj zajímavý. Plusem je rozhodně i krátká stopáž, díky které nebylo v pilotu skoro žádné hluché místo.

Osobně si ale nejsem jistý, jestli budu sledovat dál, jak jsem naznačoval, anime je pro mě dost specifické. Možná ale ještě další díl zkouknu a uvidím, jak mě to zaujme.

  • Zajímavý námět
  • Krátká stopáž
  • Animace
  • Hlavní hrdina
60 %
Mé hodnocení
darbak
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu