6. 5. 2023

Novinka pod lupou: Sygeplejersken (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Sygeplejersken (Zdravotní sestra)
Žánr drama, krimi, thriller
Stanice Netflix (Dánsko)
Premiéra 27. 4. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 54 minut

Kdo?

Tvůrci Kasper Barfoed
Hrají Josephine Park, Fanny Louise Bernth, Dick Kaysø, Amalie Lindegård

O čem to je?

Pernille nastupuje do malé nemocnice na jihu Dánska jako zdravotní sestra. Okamžitě se spřátelí s v kolektivu oblíbenou a pracovitou Christinou. Jenže brzy si Pernille začne všímat, že s Christininou prací není všechno v pořádku. Místo aby ji kryla, se Pernille rozhodne odhalit pravdu. Seriál je založen na skutečném případu vraždící zdravotní sestry Christiny Aistrup Hansen.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na tuto novinku jsem byla zvědavá, protože nemocniční thrillery o andělech smrti se mi obecn moc líbí. Tady ale pilot zatím nic moc nepředvedl. Kdybych to měla srovnat např. s Ratched, tak tu jsem si užívala mnohem víc než tohle.

Možná se to s přibývajícími díly pořádně rozjede, ale po pilotu nemám ani chuť se seriálem pokračovat. Postavy jsou průměrné, ničím moc neosloví. Ani jsem se nedočkala té pořádně hutné a mrazivé atmosféry, v kterou jsem tak doufala. Místo toho šlo o běžné lékařské drama, které se sice dá sledovat bez újmy na zdraví, ale nevyvolá ve mně žádné emoce.

  • potenciál do dalších dílů
  • chyběla pořádná mrazivá atmosféra
  • na postavy rychle zapomenete
  • nenaláká na další epizody
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu