19. 12. 2023

Novinka pod lupou: YOH! Christmas (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název YOH! Christmas (Ty jo! Vánoce)
Žánr komedie, romantický
Stanice Netflix (Jihoafrická republika)
Premiéra 15. 11. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 35 minut

Kdo?

Tvůrci Tiffany Barbuzano, Johnny Barbuzano
Hrají Katlego Lebogang, Siya Sepotokele, Tiffany Barbuzano, Anthony Oseyemi

O čem to je?

Single třicítka Thando si vymyslí, že má přítele, aby jí rodina dala pokoj. Teď má ale 24 dnů na to, aby nějakého sehnala a přivedla ho na Vánoce ukázat.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak to vypadá, že Netflix nám bude rok co rok recyklovat jeden a ten samý příběh, jen natočený v jiných zemích. Schválně jsem se po pilotu podívala na závěr první série a končí to úplně stejně jako původní seriál.

Takže. Není na tom nic extra špatně, ale na původní verzi Vánoc u našich to samozřejmě absolutně nemá. Ok, beru zpět. Něco na tom špatně je. Nevím, proč to Netflix natočil zrovna v Jihoafrické republice. Ten seriál absolutně postrádá to pravé vánoční kouzlo, není tam dokonce ani sníh. Sice jsem nijak extra neoslavovala ani loňskou kopii z Itálie, ale tam to alespoň trošku vánočně/svátečně vypadalo. Tady Vánoce nepřipomíná absolutně nic.

Jinak je to scénu od scény stejné, takže pokud už jste to viděli jako já, tzv. 3× původní pilot (pro NPL, znovu po 1. sérii při maratonu, protože jsem netušila, že bude druhá řada, a pak znovu při maratonu 1.+2. série) a ještě 1× italskou verzi, takže tohle je vlastně popáté, co ten samý příběh vidím, tak už mě to opravdu nechává chladnou. Navíc ty postavy taky nejsou tak sympatické jako v původním seriálu, ale asi to jde i ruku v ruce s tím, že tam fakt chybí to kouzlo Vánoc.

  • osvědčený příběh…
  • …který už ale začíná být těžce zrecyklovaný
  • chybí kouzlo Vánoc
  • postavy nezaujmou
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
_-0-_

_-0-_

Točeno a patrně primárně určeno pro obyvatele South Africa, kde je průměrné IQ 68,87 (tedy i diváků)....
před 20 týdny
Další články k tématu