25. 11. 2023

Novinka pod lupou: Suburræterna (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Suburræterna (Suburraeterna)
Žánr drama, krimi, thriller
Stanice Netflix (Itálie)
Premiéra 14. 11. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 49 minut

Kdo?

Tvůrci Carlo Bonini, Giancarlo De Cataldo
Hrají Carlotta Antonelli, Filippo Nigro, Giacomo Ferrara, Emmanuele Aita, Federica Sabatini, Paola Sotgiu

O čem to je?

Řím 2011, vláda má na kahánku, Vatikán je v krizi a náměstí Říma doslova zachvátily plameny. Uprostřed toho všeho se Cinaglia snaží jít v rodinných stopách a společně s Badalim řídí kriminální impérium po celé Itálii. Jenže někteří už v tomto systému žít nechtějí. Naruší křehkou rovnováhu a odstartují revoluci, která má zničit staré pořádky.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak to jsem nečekal, Netflix nakonec vyprodukoval pokračování parádní, drsné, ale hlavně osudové Suburry/krvavé předměstí. Není se co divit, na poli mafiánských seriálů to je právě Suburra a Gomora, které udávají tón. Oba skončily až hamletovsky tragicky a to je důvod, proč se nemá už k těmto příběhům vracet. V případě Suburry , bohužel, k tomu došlo a je škoda, že Netflix neodolal vábničce vyšší sledovanosti v rámci evropské produkce. Pokračování sice nabídne postavy z předchozí série, ale osudovost, založená na vztahu „Romea a Julie“ je pryč. Tvůrci se sice snaží ji přenést na cikánské sourozence, ale není to ono. Vše ostatní zůstává, boj rodin o moc a peníze, do které jsou zamícháni klerici, nebo politici. Jenže ani tady k ničemu zásadnímu nedochází a tak po 3 epizodách mohu konstatovat, že jde již jen o dobrou podívanou, ale pro ty, kteří viděli Suburru, s menší přidanou hodnotou. Ostatní si seriál vcelku užijí.

  • Zabijácké intriky
  • V podstatě dějové stejné, jako Suburra
  • Chybí osudovost Suburry
60 %
Mé hodnocení
richardK

To jsou rodinná dramata, za která by se nemusela stydět ani Ulice. Tady ty mafiánské seriály mi nic moc neříkají, jak se všichni tváří tak hrozně vážně a snaží se poctivě hrát své postavy, tak to na mě působí skoro až parodicky a směšně.

Ani samotné postavy mě moc nezaujaly. Hlavní hrdina ještě budiž, ale jeho sourozenci byli hrozně otravní. Skoro jsem kvůli tomu fandila druhé straně (schválně neříkám záporákům, protože ty hranice jsou hodně tenké), ale v podstatě mi bylo jedno, kdo koho pozabíjí. Tím, že jsem si k postavám nevytvořila žádné pouto, mě v podstatě nic nenutí, abych si pustila další díly.

  • epizoda rychle utíká
  • pořád se něco děje
  • postavy mě nezaujaly
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu