16. 1. 2023

Novinka pod lupou: Hyouken no Majutsushi ga Sekai wo Suberu (TBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Hyouken no Majutsushi ga Sekai wo Suberu (The Iceblade Sorcerer Shall Rule the World)
Žánr anime, fantasy, akční
Stanice TBS
Premiéra 6. 1. 2023
Vysílání pátek
Délka pilotu 24 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají

O čem to je?

Každý zná nejmocnějšího vojáka, kouzelníka s ledovou čepelí, který před třemi lety dovedl zemi k vítězství, ale málokdo zná jeho pravé jméno: Ray White. Poté, co Ray přečkal krvavou válku, se zapisuje na Arnoldovu akademii, připraven zažít normální život – luxus, který nikdy neměl. Aby tomuto cíli napomohl, drží svou identitu ledového kouzelníka v tajnosti, jizvy z minulosti ho pronásledují dodnes. Přestože je Ray ostrakizován kvůli tomu, že je obyčejný člověk, spřátelí se s hrdou, ale laskavou Amelií Rose, svalnatou Evy Armstrong a plachou a knihomolskou Elisou. Ve zdech akademie však číhá spiknutí a Ray má za úkol vypátrat špiona, jehož motivy zůstávají nejasné. Aby ochránil své nově nalezené přátele a lidi, kteří jsou mu drazí, udělá Ray cokoli, i kdyby to mělo znamenat konfrontaci s jeho minulostí.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tento pilot mi jistými prvky připomínal Harryho Pottera. Ale to spíše jistým chováním pár studentů, a že se zde vyučuje na kouzla. Děj je zajímavý, i když z tohoto dílu se moc nedozvíme. Spíše se seznámíme s postavami, nebo spíše tak nějak okrajově, které sehrají důležitou roli. Místy jsou komické scény, které vykouzlí aspoň jistý úsměv na rtech.

Nějaké postavy jsou sympatické už od počátku. Některé zase vůbec nejsou. A pak tu je i pár postav, u kterých nevíte, co si máte myslet. I když pilot nic neřekne, někomu může přijít i nudný, přesto si myslím, že má dobře našlápnuto, i když pilot je o něco slabší. Někoho to může odradit, někoho ne. Já jsem třeba zvědavá, kam to všechno bude směřovat a jestli i zde budou dobré boje.

  • úvod
  • Ray
  • závěr
  • pár postav
  • seznámení s postavami, takže se přesně neví, o čem to zcela bude
70 %
Mé hodnocení
Janey T
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Sonya

Sonya

Mne ten úvodný obrázok traileru k anime vždy pripomenie Kuroka z Kuroko no Basket. :D Vždy keď...
před 68 týdny
Janey T

Janey T

Jo to je pravda :D Tohoto detailu jsem si nevšimla až teď díky tobě :D
před 68 týdny
Sonya

Sonya

Keď som to videla prvýkrát, tak som si myslela, že ide o nejakú novú sériu práve Kuroka. :D
před 68 týdny
Další články k tématu