26. 8. 2023

Novinka pod lupou: Ahsoka (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Ahsoka
Žánr sci-fi, akční, dobrodružný
Stanice Disney+
Premiéra 22. 8. 2023
Vysílání středa
Délka pilotu 57 minut

Kdo?

Tvůrci Jon Favreau, Dave Filoni
Hrají Rosario Dawson, Natasha Liu Bordizzo, Wes Chatham

O čem to je?

Ahsoka Tano, bývalá Jedi, která přežila vyhlazení celého řádu, se snaží zabránit nové hrozbě, která ohrožuje celou galaxii po pádu Impéria.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak to je obrovské překvapení a v rámci prvních dvou epizod jsem se asi díval na nejlepší seriál Star Wars. Nejenže Filoni vše vymyslel a zrežíroval první epizodu, ale přináší opětovně až filmový look s lineárním a přesto košatým příběhem, který dokáže připoutat k obrazovce na 100%. Hledání admirála Thrawna ve spojení s mocnou čarodějkou však vyžaduje znalost Klonových válek/Rebels, protože se pak v postavách budete lépe orientovat. Ale dá se to „přežít“ protože děj je dechberoucí a nad drobnými nedokonalostmi rád přimhouřím oko (proklání světelným mečem skrz tělo , nebo zbrklé tasení mladou Jedi v úvodní scéně). Ahsoka je po Mandalorianovi další komplexní story s vývojem, přinášející vedle soubojů se světelnými meči i řadu prvků Star Wars, jen jich tu je více a v podstatě si nezadá s filmovou sérií. Je zřejmé, že tady se Filoni resp. Disney chystá přinést několik řad a pokud se tahle kvalita dokáže udržet, tak tu máme s každou epizodou zlatý hřeb večera.

  • Košatý příběh s řadou prvků Star Wars
  • Rosaria Dawson
  • Vizuál
  • Určitá znalost Klonových válek/Rebels je vhodná
  • Drobnosti
100 %
Mé hodnocení
richardK

Pořád si stojím za tím, že všechny SW filmy a seriály jsou jako přes kopírák. Sleduje se to dobře, je tam spousta akce a vzzzzzz vzzzzzz se světelnými meči. Díly utíkají jako voda, ani nevíte jak a je konec. Ale prostě se tam nikdy nestane nic nového nebo překvapivého.

Prostě vždy přesně víte, do čeho jdete. Buď na to máte náladu, nebo ne. Mně se pilot líbil, i když jsem se nemohla zbavit dojmu, že hrdinka má místo paruky polštář. Taky je to hodně feministický seriál, v podstatě všechny důležité hlavní postavy jsou silné, chytré, nezávislé a extrémně bojově nadané ženy. Na druhém místě jsou pak roztomilé plechovky, zbytek – chlapi, jsou zde vyloženě jako výplňová pěna.

Určitě si pustím i další díly, jako podkresovka to funguje dobře. Ale nečekám, že by mi seriál po dokoukání nějak utkvěl v paměti.

  • spousta akce
  • dobře se na to kouká
  • ideální jako podkresovka
  • nečekejte žádné inovace nebo překvapení
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Lucas

Lucas

Já jsem po dvou dílech nadšený.
před 37 týdny
horseman

horseman

Nejpovedenější je Andor, Ahsoka spadá do progresivního průměru!
před 37 týdny
_karel_

_karel_

Někdo má rád holky, jiný zase vdolky. Vše je subjektivní. Za mě Andor neskutečná nuda, ani jsem to...
před 37 týdny
Další články k tématu