3. 2. 2023

Novinka pod lupou: Wolf Pack (Paramount+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Wolf Pack
Žánr nadpřirozený, teen
Stanice Paramount+
Premiéra 26. 1. 2023
Vysílání pátek
Délka pilotu 45 minut

O čem to je?

Příběh sleduje dospívajícího chlapce a dívku, jejichž životy se navždy změní, když kalifornský požár probudí děsivou nadpřirozenou bytost a přiměje ji zaútočit na dálniční zácpu pod hořícími kopci. Hrdinové jsou během této události zranění a postupně zjistí, že je to nevysvětlitelně přitahuje k sobě navzájem i ke dvěma dalším teenagerům, které před šestnácti lety po jiném záhadném požáru adoptoval strážce parku. Za úplňku se všichni čtyři teenageři sejdou, aby odhalili tajemství, které je spojuje – kousnutí a krev vlkodlaka.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Predlohu som nečítal, takže som do toho šiel bez akýkoľvek očakávaní a porovnávania s knihou. Jediné, čo som vedel, bolo, že seriál vytvoril Jeff Davis, ktorý stojí aj za Teen Wolf (ďalší teen seriál o vlkodlakoch). A môžem potvrdiť, že celý čas som mal pocit, akoby som sledoval jeho spin off resp. to na mňa pôsobilo úplne akoby som sledoval TW, ale s iným hereckým obsadením.

Príbeh začína obrovským kalifornským požiarom, počas ktorého sú uhryznutí dvaja tínedžeri a samozrejme, ktorí sa neskôr premenia na vlkodlakov. Sledovanie pilotu vo mne zanechalo niekoľko kľúčových otázok, na ktoré snáď dostaneme odpoveď v ďalších častiach. Kto založil požiar? Kto bol vlkodlak, ktorý ich pohrýzol a prečo? Kto je záhadná osoba, ktorá ich varovala v telefóne? A takto by som mohol pokračovať ďalej. Tých otázok jednoducho vyvstalo v pilote naozaj dosť.

Celkovo som si ale prvú časť užil. Úvod bol akčnejší, neskôr tempo trochu spomalilo, ale dôležité pre mňa bolo, že sa stále niečo dialo, takže neboli skoro žiadne hluché miesta. Obsadenie bolo fajn, sympatickí herci, väčšinu som ale nepoznal. Oceňujem vedľajšiu úlohu Sarah Michelle Gellar, ktorá tu hraje detektívku a snáď dostane viac priestoru neskôr.

Seriál budem určite sledovať aj naďalej a dúfam, že bude dobrým nástupcom Teen Wolf, ktorý doteraz mnohým chýba na obrazovkách…

  • ďalší vlkodlačí seriál
  • sympatickí herci
  • Sarah Michelle Gellar
  • tempo
  • Teen Wolf vibe
  • zatiaľ nie je, čo vytknúť…
70 %
Mé hodnocení
Petyer

Ačkoliv jsem jistojistě nejskalnější fanoušek Teen Wolf a zapřisáhlý zastánce Jeffa Davise coby tvůrce, neměla jsem od tohohle vysoká očekávání. Až do traileru. Sarah Michelle Gellar a Rodrigo Santoro zapůsobili přesně tak silně, jak měli, a z celého toho traileru na mě křičel Teen Wolf vibe, přestože vím, že tyhle dva seriály spolu reálně nesouvisí.

Výsledek až tak geniální není, ovšem mezi dosavadními letošními seriály ho pořád na svém žebříčku řadím hodně, hodně vysoko. Částečně z nostalgie a protože Jeffovi opravdu fandím, částečně z toho důvodu, že jsem si to skutečně užila. Zmagořená zvířata, bídné CGI, halucinování a spousta záhad. Bylo to jako být zase zpátky doma. A tím doma myslím Teen Wolf.

Obsazení mladé krve jsem se docela bála, ale překvapivě mi všichni svým způsobem sedli. Dospěláci, v čele s velkým náskokem se SMG a s Rodrigem, mě bavili více než teenageři a opravdu doufám, že to bude jako v TW, kde takový šerif, Táta Argent, Peter, Melissa nebo Deaton s hlavními hrdiny nakonec stoprocentně spolupracovali a kolikrát jim zachránili zadky. Snad budou mít tihle dva v dalších dílech mnohem víc prostoru.

Vysoko hodnotím zejména z mé lásky k TW, což je moje ultimátní comfort show. Wolf Pack je tomu neskutečně podobné, i když si nemyslím, že to bude mít takový úspěch a nedosáhne to takové úrovně. Ani nevím, jestli to dosáhne na další sérii, haha. Každopádně jestli jo, určitě se na ni podívám.

  • Teen Wolf atmoška
  • SMJ a Rodrigo Santoro
  • speciální plus jako poděkování Jeffu Davisovi
  • klidně bych to zkrátila na starých dobrých 40 minut
80 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Ale jo, solidní začátek. I když se mi zdálo, že byl takový trošičku roztahaný. Ani po konci pilotu pořádně nevím, co se vlastně děje, kdo je hrozba a co mají všichni čtyři hrdinové vlastně společného. Proč zrovna oni mají být jedna smečka, když dvojčata už mají své schopnosti nějaký ten pátek?

Líbí se mi velká dějová linka s požáry, především náznak, že za nimi může stát někdo ze studentů. Doufám, že se od této linky neupustí a postupně se bude rozplétat. Při sledování jsem si říkala, že je tady hrozně moc postav. Přišlo mi, že v každé nové scéně byla nová skupinka tváří. Ale dalo se v nich vyznat relativně bez problémů.

Teen Wolf jsem zatím neměla možnost vidět, takže nedokážu porovnat, jak jsou si oba seriály podobné. Námětem hodně, zpracováním? Doufám, že dáte vědět do komentářů. Každopádně obsazení je sympatické, spousta akce, serializovaná zápletka… nemám důvod nedat šanci i dalším dílům.

  • sympatické obsazení
  • spousta akce
  • epizoda rychle utekla
  • hlubší zápletky s požáry
  • je to ryzí teen seriál
  • možná až zbytečně moc postav
  • prozatím vlastně nic nevíme
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Hurvi

Hurvi

Petyer, ako ti chýba Teen Wolf? Teraz vyšiel nový film: https://www.imdb.com/title/tt15486810/
před 66 týdny
Petyer

Petyer

Vdaka za odkaz, ano, uz som to tiez zaregistroval tak uvidime, ale zatial to vyzera, ze sa vrati skoro...
před 66 týdny
sandokan555

sandokan555

Tak pozeram 4 cast a to GAY drama by si mohli odpustit. Dejovo sa tam dohromady nic nedeje a cele by sa...
před 63 týdny
Další články k tématu