20. 10. 2023

Novinka pod lupou: Goosebumps (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Goosebumps (Husí kůže)
Žánr komedie, horor, nadpřirozený
Stanice Disney+
Premiéra 13. 10. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 48 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají Justin Long, Isa Briones, Rachael Harris

O čem to je?

Seriál kombinuje teenagerovskou komedii s hororem, akčním dobrodružstvím, mystery a psychologickým thrillerem. Sleduje skupinu pěti středoškoláků, kteří na své město vypustí nadpřirozené síly a všichni musí spolupracovat – díky i navzdory svým vzájemným přátelstvím, rivalitě a minulosti – aby ho zachránili, a přitom se dozvídají mnoho o tajemstvích svých vlastních rodičů z mládí.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Doufám, že se ještě v říjnu dočkáme pořádného hororu. Zatím je to totiž jen samý slabý odvar, který s hororovým žánrem má jen špetku společného. Tohle je i pro teenagery, rozhodně tady není nic strašidelného, natož přímo hororového.

Pořád hodnotím líp než u Suburban Screams, kde mi zpracování absolutně nesedlo. Tady je to alespoň opravdový seriál, máme tu serializovaný příběh a žádné zpovědnice. Ale pořád si myslím, že by měli pořádně přitvrdit a dát tomu nějakou atmosféru, protože takhle je to jen obyčejné a poměrně nezajímavé teen drama bez napětí.

  • serializovaný příběh
  • žádný horor, napětí
  • postavy nezaujmou
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Husí kůže podruhé a zdařile. Byť tu není žádné herecké eso a známější je pouze Justin Long, tak přesto dostáváme takový mashup známých hororových námětů, skloubených v jednom příběhu o pomstě. Jak jinak, vše začíná tragédií v domě, kde uhoří mladík a jeho duch číhá na příležitost. Ta se mu brzy naskytne a parta středoškoláků, řešící své běžné trable, musí k tomu řešit i nadpřirozené jevy. Děj přitom vcelku odsýpá, tvůrci umí vytvořit i trochu napínavou atmosféru, lekačky jsou povedené a herci fajn. Je i zábavné sledovat, jakou hororovou předlohou se scénář inspiroval, odkazů je tu dost. Plusem je, že se v tom nikdo neztratí, vše je kompaktně zabaleno do příběhu, jenž je spíše odlehčený a na nic světoborného si nehraje. Tudíž tu nejsou žádné uřízlé hlavy, vykuchané břicha a podobné hororové „libůstky“, spíše se děj vydal cestou záhad, kdy nechybí ani červí potvora. Na druhou stranu mohli tvůrci občas o něco více přitvrdit. I tak už pilot mně natolik bavil, že jsem se dodíval na 5 epizod a hodlám pokračovat.

  • Mysteriózní zápletka s hororovým laděním
  • Řada odkazů na klasiky žánru
  • Spíše odlehčený děj
  • Někdy mohli tvůrci více lekat
70 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
sandokan555

sandokan555

Ze ziadne zname tvare sa neda suhlasit .. doktorka z Lucifera? Celkovo ma ale dej nejako moc nezaujal,...
před 29 týdny
Další články k tématu