4. 2. 2023

Novinka pod lupou: La chica de nieve (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název La chica de nieve (Ztracena v bílém šumu)
Žánr krimi, mystery, minisérie
Stanice Netflix (Španělsko)
Premiéra 27. 1. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu minut

O čem to je?

Při slavnostním průvodu tří králů se ztratí Amaya Martínová. Případu se ujme novinářka Miren, která se ji rozhodne najít.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tenhle seriál mi proplouval mimo radar. Zase jednou jsem ráda za tuto rubriku, díky které se dostanu k potenciálním pokladům, které by mi jinak mohli uniknout. Přesně tento typ seriálů mám moc ráda – serializovaný příběh s notnou dávkou napětí a záhady, u kterého do poslední chvíle nevíte, co se stalo a jak to nakonec dopadne.

Předlohu neznám, takže vůbec netuším, co očekávat. První díl už jsem chtěla zařadit do své typické 70% range – solidní podívaná, která mi ale dlouho v paměti neutkví. Pak ale přišlo posledních pár minut a příběh najednou skočil šest let dopředu. To v mých očích přineslo úplně novou dynamiku a úplně nový potenciál do dalšího rozvoje příběhu. Moc se těším na maraton.

  • provázaný příběh plný záhad
  • skok v čase
  • úvodní vyšetřování se pomaličku začínalo táhnout
  • postavy nejsou úplně nejvíc sympatické
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Ztracena v bílém šumu je seriál, natočený podle ve Španělsku oblíbeného románu. Je škoda, že mu produkce nevěnovala více pozornosti, protože zpracování patří mezi klasickou TV produkci, která nenadchne, ale ani neurazí. Zmizení 6 leté dívky rozjede vyšetřování policie, která ale není úspěšné. O událost se zajímá i místní deník a stážistka Miren, která se později stává redaktorkou. Je to ona, kdo si sebou přináší trauma z minulosti, což ji samozřejmě ovlivňuje a možná proto se tak o vypátrání dívky snaží. Když uplyne 6 let, tak na 12. narozeniny dívky dostane obálku s kazetou, která dává naději, že žije. Ale je to ona? Mezi 6 letou a 12 letou je už přeci jen rozdíl. Příběh vypadá dobře, bohužel průměrné herectví (s vyjímkou Milena Smit jako Miren), režie a kamera to nijak neposouvají na lepší úroveň. Děj je trochu kostrbatý, napětí se nedostavuje, ani nic mysteriózního tu není, možná v dalších epizodách. Překvapivě se (aspoň v první epizodě), nevěnuje moc času rodičům, pro něž to musí být hodně bolestivá událost. Možná to také nastane později, ale i tak je tu dost co zlepšovat a nemyslím si, že se to nějak výrazně zlepší.

  • Příběh s věkovým rozdílem unesené dívky
  • Průměrné zpracování
50 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu