10. 2. 2023

Novinka pod lupou: The Ark (Syfy)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Ark
Žánr sci-fi
Stanice Syfy
Premiéra 1. 2. 2023
Vysílání cstředa
Délka pilotu 70 minut

O čem to je?

Děj se odehrává 100 let v budoucnosti, kdy začaly kolonizační mise na planety, které mají pomoci zajistit přežití lidské rasy. První z těchto misí na vesmírné lodi známé jako Archa 1 narazí na katastrofickou událost, která způsobí masivní destrukci a ztráty na životech. Do dosažení cílové planety zbývá více než rok, chybí zásoby životně důležitých látek a zbývající posádka přichází o vedení, a tak se její členové musí stát nejlepší verzí sebe sama, aby se udrželi na správné cestě a přežili.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Když se řekne The Ark, vybaví se mi ihned The 100. To mělo za následek, že jsem byla na tohle natěšená, což fakticky nedává žádný smysl, ale takhle to můj mozek prostě zpracoval. Někde hluboko uvnitř jsem asi doufala v novou, podobnou srdcovku. Víc jsem se splést nemohla.

Kde jen začít. Člověk by řekl, že tohle bude mít větší rozpočet, který by mu měl vyjít na lepší CGI, než měl právě výše jmenovaný klenot jen z The CW, ale ani smykem. Obsazení nezvládnuté, což ovšem není chyba jenom příšerných hereckých výkonů, ono to totiž celé nebylo dobře napsané. Dějem (“dějem”) vás provází samé nepovedené charakterové karikatury a jediná postava, která mi vyloženě nevadila, byla ta doktorka, která byla vlastně milá. Jinak všichni abnormálně nesympatičtí.

Zápletky mi připadaly nudné a žalostně neoriginální, tvůrcům asi stačilo vidět doslova jakékoliv 3 sci-fi filmy a ty spojit dohromady. Navíc mám pocit, že si všechny problémy vyčerpali na jeden díl a moc jim toho už nezbývá. Až je mi z toho smutno, jak špatné to bylo ve všech možných aspektech. Nekažte si den, nekoukejte na to a já se jdu pokusit zapomenout, že jsem to kdy viděla.

  • jedna velká hromada zklamání
  • nezvládnuté herecky, příběhově, vizuálně
  • neoriginální ztráta času
20 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Když jsem četla prvotní názory, že seriál vypadá levně, měla jsem trošku obavy. Sci-fi mám ráda a podobná témata zpracovaná seriálově mě baví. Tady ale musím s názory souhlasit.

Nejen, že samotná sci-fi složka vypadá opravdu nízkorozpočtově. To by se teoreticky ještě dalo odpustit, přece jen kabelovka Syfy asi nemá tolik peněz, aby je mohla vrážet do nějakých ambiciózních projektů. Ale co už neodpustím, to je hodně slabý scénář, který doprovází podprůměrné herecké výkony.

Celkově casting je tak na 4-, skoro nedostatečná. Nikdo mi neutkvěl v paměti, nikdo mi nepřišel sympatický. A to se utvrdilo i v závěrečné montáži, co nás v průběhu první série čeká. Půjde o takové vesmírné Grey's Anatomy, kde bude otázka přežití na vedlejší koleji, důležitější bude zjišťovat, kdo s kým aktuálně podvádí za zavřenými dveřmi kumbálu.

Na druhou stranu oceňuju záhadu s vraždou, to jediné by mě asi u seriálu dokázalo udržet. Ještě si rozmyslím, jestli dám šanci dalším dílům.

  • vražedná záhada
  • špatný scénář
  • nudná volba herců
  • slabé herecké výkony
  • nedostatečný rozpočet na efekty jde hodně znát
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

Jasná věc, opakování matka moudrosti :D Kvalitní seriály ode mě můžou v klidu dostat málo procent a...
před 65 týdny
darbak

darbak

Tak trošičku jsem měl tenhle seriál v hledáčku, ale po téhle NPL fakt nope. Děkuji :D
před 65 týdny
_karel_

_karel_

Tak já vám něco řeknu, přátelé. Když to vylezlo a přečetl jsem první recenze a názory, měl jsem víceméně...
před 65 týdny
Další články k tématu