18. 12. 2023

Novinka pod lupou: Yu yu hakusho (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Yu yu hakusho (Jú jú hakušo)
Žánr akční, dobrodružný, drama, komedie, fantasy
Stanice Netflix (Japonsko)
Premiéra 14. 11. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 55 minut

O čem to je?

Jedná se o hraný remake animovaného fantasy. Pubertální delikvent umře při záchraně nevinného. Nebe ale s jeho sebeobětováním nepočítalo a tak je vzkřísen, aby mohl sloužit jako tzv. detektiv duchovního světa.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Mladistvý delikvent Júsuke Urameši jako asijská obdoba Constantina? To ve mně vzbudilo zvědavost. Navíc jde o jeden z těch populárnějších kreslených příběhů. A jak to vypadá? Vcelku dobře, jen je nutno trochu překousnout skutečnost, že jde o verzi pro teen asijské diváky. Mírný rozpor se totiž ukáže hned v úvodu, kdy se představuje hlavní postava Júsuke, tvářící se jako mladistvý vagabund, ale přitom se postaví za šikanovaného spolužáka, nebo neváhá zachránit dítě před tragickou nehodou i za cenu vlastní smrti. Jasně, představit ho s cigaretou v puse hold nejde, tak se snaží vyvolat představu, že jde o delikventa aspoň v pár, ne úplně dokonalých scénách, byť k pokusu o zapálení cigarety dojde. Děj je ale poměrně „dospělý“, tvůrci se nebojí trocha krve a mírné brutality, souboje jsou povedené, trikově to obstojí. Přerod chlapce na lovce démonů s pomocí převaděčky je zvládnutý na jedničku. Jediné, co mně vadí je to občasné afektované a ukřičené hraní, což je ale pro asijskou tvorbu typické. Lineárně podaná a postupně se rozvíjející story má kompaktní charakter, je svižná, srozumitelná, nechybí ani pár překvapení. Celá se točí kolem magických tři předmětů, které byly ukradeny a s jejich pomocí lze zničit svět.Dojde i na odkazy ke klasickému kung-fu (trénink se starou babiznou) a s tím spojeného humoru. Jsem si jist, že v honbě za démony si i leckterý neasijský divák užije solidní porce nejen krvavé zábavy. Napsáno po 3 epizodách.

  • Kompaktní a dějově zábavný příběh
  • Rozvíjející se zápletka
  • více pro mladé diváky
  • Asijský herecký projev
  • Podání postavy Júsuke Uramešiho jako delikventa
70 %
Mé hodnocení
richardK

OMG! To bylo super! Vůbec jsem to nečekala, úvod epizody taky byl takový lehký nadprůměr, ale nic extra, no ale v druhé půlce se to maximálně rozjelo a já jen koukala s otevřenou pusou, co se to tady sakra děje.

Stejně jako mě před pár lety zaujalo Alice in Borderland, tohle ve mně vyvolalo stejný pocit. Rozhodně seriál přidávám do watchlistu a těším se, co bude dál. Ty akční scény byly fakt akční, jakože fakt, kam se hrabe nějaká otočka Chucka Norrise :-) Tohle lítalo zprava doleva a zpátky, než jste vůbec stihli mrknout. Hustý, to mě fakt bavilo.

Zatím nevím, co si mám myslet o tom konci dílu, vypadá to, že ve hře nebude jen dobro a zlo, ale více stran se zapojí do příběhu, takže to bude ještě barvitější, záhadnější a napínavější. Já jsem jedině pro, snad si i další díly udrží stejnou míru zábavy a akce.

Jediné, co jsem nepochopila, proč měl ten „vládce“ nebo „ochránce“ v puse dudlík, to bylo hodně divné. Ale jestli je to podle předlohy, tak to je asi spíš otázka na tvůrce původní mangy.

  • skvělé akční scény
  • hlavní hrdina je neskutečný sympaťák, perfektní casting a zahrání!
  • ten dudlík v puse byl fakt divný
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Sonya

Sonya

Tak tento seriál ma dosť láka vzhľadom k tomu, že anime verziu poznám a veľmi sa mi páči. :) Hádam to...
před 21 týdny
Fruiko

Fruiko

JJ jsem viděl. Mělo všechno od bullet timu až po nevím co. :D Ve svý době by tomu Matrix mohl závidět. :D
před 21 týdny
_-0-_

_-0-_

Působí to dojmem, jako by scénář napsala AI v nějakém počátečním ne zcela vytrénovaném stadiu. Kromě...
před 20 týdny
Další články k tématu