26. 10. 2023

Novinka pod lupou: Yaratılan (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Yaratılan (Netvor)
Žánr drama, fantasy, historický
Stanice Netflix (Turecko)
Premiéra 20. 10. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 38 minut

Kdo?

Tvůrci Mary Shelley
Hrají Taner Ölmez, Erkan Kolçak Köstendil

O čem to je?

Zbrklého vědce z osmanského Istanbulu potká děsivá nehoda. Jeho žák se pak pomocí neověřených metod snaží dokončit jeho práci, ale následky jsou katastrofální.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Pilot mě moc neoslovil. Turecké seriály u nás zažívají boom jako telenovely v devadesátkách, ale nejsem si jistá, že zvládnou nabídnout něco nad rámec romantického žánru. Tato historická adaptace románové klasiky Frankenstein minimálně prvním dílem na další sledování nenalákala.

Možná je to přece jen zemí původu, že kdyby šlo o britský seriál, sedl by mi víc. Ale spíš si myslím, že je to výběrem herců, kteří mě nedokázali oslovit. Příběh je solidní, ostatně tam není moc co pokazit, když máte předem jasně danou předlohu. Ale postavy/herci musí zaujmout, abyste si sledování užili naplno, což se tady pro mě bohužel nestalo.

První díl navíc ani není pořádně rozjetý, převážně ukazuje mládí hlavního hrdiny, jen občas se prostřídají scény z budoucnosti, abychom trošku tušili, do jakého momentu vyprávěný příběh směřuje. Každopádně pilot mě na další sledování nenalákal, další díly vynechám.

  • fanoušci předlohy můžou vyzkoušet turecké pojetí
  • herci mě neoslovili
  • první díl na další sledování nenalákal
  • nedokázala jsem se ponořit do příběhu
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu