16. 1. 2023

Novinka pod lupou: Alert (Fox)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Alert
Žánr drama, krimi
Stanice Fox
Premiéra 8. 1. 2023
Vysílání neděle
Délka pilotu 42 minut

Kdo?

Tvůrci John Eisendrath
Hrají Scott Caan, Dania Ramirez

O čem to je?

Když se syn policistky Nikki Parkerové začne pohřešovat, připojí se k jednotce LAMPU, což je speciální útvar Los Angeleské policie, který má na starosti pohřešované osoby. Parkerová tak pomáhá ostatním lidem najít jejich milované, i když ona sama hledá své vlastní dítě. O šest let později jí obrátí svět vzhůru nohama, když se její bývalý manžel Devon Zoellner objeví s fotografií jejich zmizelého chlapce. Je to důkaz života nebo ne?

Trailer

A jaký je náš ortel?

Duo hlavních postav a především jejich obsazení, Scott Caan a Dania Ramirez, ve mně vyvolalo dvě velmi silné a hlavně velmi protichůdné emoce. Scotta miluju a jsem nadšená, že ho zase někde vidím. Dania je mi naopak trnem v oku úplně ve všem, v čem se mihne. Netuším, čím to je, ale něčím mě ta herečka prostě děsně irituje a ani tady se moje pocity vůči ní nezměnily. Asi teda nikoho nepřekvapí, že tohle spojení mi chtě nechtě kazilo celý pilot a moje potenciální budoucí sledování tohoto seriálu na něm hádám utrpí (a ještě tam nacpali otravný milostný trojúhelník).

Hned na začátku se v ději odehraje velký skok v čase, který jsem uvítala s radostí, než ho hned vzápětí zkazili. Oni doslova v minutě a půl mezi řečí vykvákali úplně vše, co se za těch posledních 6 let událo, což bylo strašně nudně napsané, nenechali tam vůbec prostor pro nějaké žádoucí tajemno. Dále mi vadilo, jak skákali od zápletky k zápletce, jednou řešíme Chloe, pak najednou výlet do Vegas, potom se modlíme, protože nám nic jiného nezbývá. Aha. O dírách v příběhu v ani nemluvím, jejich syn to určitě není. To to nikomu nesmrdí, že je tak v pohodě, jako by se nic nestalo? Kromě toho psa?

Již před nějakou dobou jsem zjistila, že přimhouřím oči nad horším dějem, když jsou kvalitně napsané postavy, ale pokud jsou pro mě postavy nesnesitelné, nevylepší to ani koukatelný děj. Tady mě bohužel nedostal ani děj, ani postavy a Scott Caan to na bedrech celé nést nemůže. Zasloužil by si nějaký pořádný seriál. Navíc mi to připomnělo nějaký jiný projekt se stejným konceptem (po pár minutách hledání jsem zjistila, že mám asi na mysli The Family od ABC z roku 2016, ale jestli někoho napadá ještě něco jiného, tak určitě napište).

  • Scott Caan!
  • koncert Måneskin (dá se to vůbec počítat jako plus?)
  • Dania Ramirez
  • milostný trojúhelník
  • skákání v ději
  • špatně napsaný, děravý příběh
30 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Jak jsem se na tento seriál těšila, tak po pilotu odcházím zklamaná. Will Trent mě ohromil mnohem víc. Tady máme sice zajímavé obsazení, ale příběhově seriál těžce zaostává. Případ byl opravdu slabý. Chápu, že měl být vedlejší, důležitější bylo představit postavy a ukázat jejich vlastní velkou záhadu ohledně zmizení syna.

A jasně, synek zcela zřejmě není tím, za koho se vydává, což nám dává zajímavou celosezónní záhadu, která diváky na další sledování naláká. Ale jestli bude tato dějová linka doprovázená pokaždé takovými podřadnými, nudnými a nezáživnými případy, tak u seriálu nikdo moc dlouho nevydrží.

Nevím, jestli je to špatným scénářem, ale herci taky nepředvedli žádnou extratřídu. Celkově tedy Alert zklamání.

  • záhada se synem
  • spousta akce
  • hodně slabý epizodní případ
  • herecké výkony (možná v důsledku špatného scénáře)
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
andromache

andromache

Olivia Caroline Jones: Koncert Måneskin mě tam napadá jako jediné plus :D. Jinak je to celé takové.. No...
před 68 týdny
richardK

richardK

Mimochodem Evo, Will Trent je parádní, aspoň první 2 epizody 😎
před 68 týdny
lenochod6

lenochod6

Taky jsem se na seriál dívala kvůli Scottovi a jako zápletka slabá zatím, ale on i tak nadchnul a jako...
před 68 týdny
Další články k tématu