18. 11. 2023

Novinka pod lupou: Na vlnách Jadranu (Prima+/JOJ Play)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Na vlnách Jadranu
Žánr krimi, drama
Stanice Prima+, JOJ Play
Premiéra 18. 10. 2023
Vysílání středa
Délka pilotu 50 minut

O čem to je?

Seriál z prostředí jadranské riviéry a pobřežní policie. Příběhy popisují chorvatský policejní tým, ve kterém jsou na letní sezóny jako policejní posila přiřazeni i dva čeští policisté, kteří pomáhají českým turistům v nesnázích.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Pro diváky Pod hladinou to má určitě něco víc, pro ostatní úplně ne. Dalo by se z toho vytřískat něco tak dobrého, ale tvůrci se upnuli k tomu, že to uhrají na hezké v seriálech neokoukané prostředí, dlouhé nicneříkající záběry a milostná dramata. Čekat se to dá, je to přece jen laděno do takové spíš pohodovější letní sezóny (takže proč to nenasadit na podzim a ještě online). Ale já bych od toho chtěl prostě trochu víc a aspoň líp napsaný scénář, kdy člověku není trapně při prvních pár minutách.

Jak jsem už psal, pokud jste viděli Pod hladinou, seriál pro vás bude mít trochu jiný smysl. Minimálně v tom, že vám něco říkají postavy Matěje Hádka a „hostujícího“ Václava Vydry. Pro mě to je úplná novinka a jediný, kdo mě tu z celého dílu bavil, byl Sebastian Cavazza v roli chorvatského šéfa Zorana. Česká posila zatím nenadchla, Kramár s Šiškovou byli spíš otravní, takže tu zbývají jen postavy odsunuté bokem. Možná ještě Vesna v podání Germani by mohla v dalších dílech být fajn, ale těžko hádat. Jinak to na postavách fakt stavět moc nejde.

Nemyslím si, že by bylo potřeba, aby seriál praskal ve švech akcí, ale i s tím, co v díle bylo, se dá pracovat jinak. Už jen drobným prostříhám by z toho vyšla mnohem vzdušnější epizoda, která tolik nedusí. Takto seriál zatím zapadá do vysílání Prima Love nebo jak se ten tematický kanál jmenuje. Rozhodně nejde o seriál, který byste ve svém životě potřebovali.

  • postava Zorana
  • nezajímavé charaktery
  • sází na špatné složky
  • vleče se
50 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
_-0-_

_-0-_

O, sancta simplicitas!
před 25 týdny
Fruiko

Fruiko

Já tam vidím plus, že konečně nakoupili pořádnou kameru/kameramana/filtry a nevypadá to všechno Primácky...
před 25 týdny
Další články k tématu