6. 3. 2023

Novinka pod lupou: Beyond Paradise (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Beyond Paradise
Žánr krimi, drama
Stanice BBC One
Premiéra 24. 2. 2023
Vysílání pátek
Délka pilotu 60 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají Kris Marshall, Sally Bretton

O čem to je?

Příběh Humphreyho a Marthy ze seriálu Smrt v ráji pokračuje jejich společným životem v idylickém prostředí britského venkova. Humphrey hledá klidnější život daleko od městského stresu a přijímá práci detektiva inspektora v rodném městě své snoubenky Marthy. Brzy však zjistí, že život na venkově je všechno, jen ne klidný, a Humphreyho nemůže nerozptylovat překvapivě vysoká kriminalita ve městě, kde ho každý týden čeká nový a zcela odlišný případ.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Původní seriál Death in Paradise jsem nikdy neviděla, takže nemůžu posoudit, jestli má i tato novinka podobnou atmosféru. Určitě jde o něco jiného, jelikož prostředí v tomto případě dělá hodně. I tak jsem si ale sledování užila.

Hlavní hrdina je takový… no kdo viděl původní seriál, tak asi ví, co chci říct. Je hodně roztěkaný a jeho hlasité myšlenkové pochody nedávají smysl až do té doby, než to do sebe všechno zapadne. Mám ráda podobné typy chytrých vyšetřovatelů, které se něčím vyčleňují z davu, ale tento byl na mě asi už trošku moc.

Případ byl ale zajímavý, přinesl nečekané vyústění a byl hezky vysvětlený prolínání krimi činu a vysvětlování detektiva. Dál koukat nebudu, detektivek je všude plné moře, ale rozhodně to není to nejhorší, co jsem kdy viděla.

  • poutavé zobrazení vyřešení případu
  • osobnost hlavního hrdiny nesedne každému
  • z řady kriminálek ničím moc nevyčnívá
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Pipa22

Pipa22

Death in Paradise sleduji, takze urcite dam sanci i Beyond Paradise. :D
před 61 týdny
Další články k tématu