25. 2. 2020

Novinka pod lupou: Get Even (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Get Even
Žánr drama, teen
Stanice BBC iPlayer
Premiéra 14. 2. 2020
Vysílání pátek
Délka pilotu 44 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Gretchen McNeil (předloha), Holly Phillips
Hrají Kim Adis, Mia McKenna-Bruce, Bethany Antonia, Jessica Hoare, Joe Flynn, Emily Carey, Kit Clarke, Jake Dunn, Joe Ashman, Ayumi Spyrides, Priya Blackburn, Joelle Bromidge, Razan Hassar, Isaac Rouse

O čem to je?

Kitty, Margot, Bree a Olivia jsou studentky, které na první pohled nemají vůbec nic společného. Všechny však spojuje společná vášeň – milují odhalování křivd. Hrdinky si vytvoří svůj malý tajný spolek DGM. V jeho rámci pak vytváří anonymní vtípky a situace, které mají za cíl odhalit šikanující spolužáky.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Zajímavý seriál. Nejsem nutně fanouškem výsledného zpracování, ale samotný nápad mě zaujal. Líbí se mi, že se společně schází čtyři holky, které by nikdo nikdy netipoval za kamarádky. Ony vlastně ani kamarádky nejsou, jen jim perfektně jde spolupráce.

Všechny jsou něčím zajímavé. V pilotu mi přišlo, že nedostaly prostor rovným dílem, takže např. o blondýnce víme skoro první poslední, ale černoška zůstává velkou neznámou. Nebo možná nebyla natolik výrazná, abych si její dějovou linku zapamatovala.

Ono je docela těžké seriál vnímat tak, aby se vám nevykouřil z hlavy. Začíná solidní scénou, která dokáže upoutat pozornost. Postupně ale díl upadá tak trošku do mdlé roviny, odkud už se pro mě v rámci pilotu nevyhrabe.

Po dokoukání nemám chuť pouštět se do dalších dílů. Nejde o žádný velký propadák, ale zajímavé téma bohužel pro mě ruší nezáživné zpracování. Pilot nedokázal přesvědčit o tom, že by celá série měla stát za můj čas.

  • koncept
  • odlišnost hrdinek
  • mdlé zpracování
  • nedokáže nalákat na další sledování
  • chybí jiskra
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Nakonec mě seriál docela chytl, dávám mu příjemných 70 %. Hlavní hrdinky spolu dobře...
před 2 roky
Další články k tématu