20. 7. 2020

Novinka pod lupou: Brave New World (Peacock)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Brave New World
Žánr drama, sci-fi
Stanice Peacock
Premiéra 15. 7. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Utopická společnost se drží pohromadě na základě kontroly monogamie a soukromí. Její členové však postupně začínají zpochybňovat nastavená pravidla, čímž společnost uvádí do kolize s vidinou vzrušující zakázané lásky a revolucí.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tohle vypadá na seriál přesně pro mě. Půjde o ideální kousek pro maraton – myslím si, že tady bude ideální dát si všechny díly najednou, abyste měli v živé paměti všechny detaily a neunikly vám spojitosti, které by se mohly vytratit, pokud byste si ve sledování dávali delší pauzy.

První díl prozatím nehodnotím extra úžasně, protože, když si to tak vezmu, v podstatě se tam téměř nic nestalo. Pomaličku se seznamujeme se zdejší společností a dvěma naprosto rozdílnými světy. Přesto si myslím, že jakmile sjedu celý seriál najednou, procenta poletí výš, protože seriál jako celek ve mně zanechá hlubší a lepší dojem.

Postavy se mi takto na první dobrou hodně líbí. Hlavní hrdinka je zajímavě záhadná, nejvíce mě ale zaujal ten hubený chlapík ze zdejší společnosti. Vůbec nevím, co si o něm myslet – ze začátku vypadal jako záporák, pak začal mít city, takže si získával mé sympatie. Určitě jsem zvědavá, kam se jeho příběh bude vyvíjet dál. Nejméně zajímavý je pro mě prozatím chlápek z druhé strany spektra mimo tuto společnost. Nicméně věřím, že i k němu si v průběhu maratonu najdu cestičku a že bude do příběhu dobře zapadat.

Ještě než přejdu ke shrnutí, musím vyzdvihnout grafickou stránku. Efekty se mi moc líbí a celá scéna utopické společnosti je moc pěkně vytvořená, prostě radost pohledět.

  • utopická společnost
  • postavy
  • ideální na maraton
  • prozatím se nic moc nestalo
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Futuristická vize světa, kde jsou všichni šťastní, vypadala dobře už od traileru. Po pilotu mám sice pocit, že jsem sledoval jinam zasazený a jinak zpracovaný příběh ze Snowpiercer. Divná smrt/domnělá vražda, hrstka obyčejných přeživších, která se snaží o převrat, utopická vize, ekosystém, tak nějak mi to prostě přijde dost podobné, ale v tom problém nevidím, i na Brave New World jde vidět, že si tvůrci dali záležet.

Začnu negativa, protože těch jsem neměl zase tolik, ale o to více se hlásila ke slovu. Vůbec mě nebaví, dokonce až nudí příběh v odříznuté kolonii Savage Lands ve státech, která působí jako relax a připomínka dřívější doby. Přišlo mi to strašně prvoplánové a otravné, ale chápu, je tu prostě knižní předloha. Za sebe bych se prostě bez tohoto příběhu obešel, to je celé. S tím souvisí i to, že mi nesedlo celé obsazení této sekce, ty postavy nemají nic moc co nabídnout a rozhodně si mé sympatie nezískaly. Z negativ ještě jedna věc, vytáčí mě ten chlap, co se neustále zjevuje Bernardovi, je takový otravný a ani ne tajemný, ale prostě neznámý. Možná až bude o této postavě odhaleno víc, tak si na něj zvyknu, ale teď je prostě jen otravný s tím svým zjevováním se.

Naproti tomu Jessica Brown Findlay a Harry Lloyd mě stejně jako jejich postavy Lenina a Bernard zaujali a byl bych i zvědavý, co bude dál, jen tu teda je ta naznačená Bernardova dovolená, takže je jasné, kam se bude příběh ubírat. Úžasná mi přišla Hannah John-Kamen, nevím co, ale něco mě na ní zaujalo, něco takového zvláštního v jejím herectví, nevím přesně, ale na ni jsem rozhodně taky zvědavý.

Po stránce prostor a grafiky seriál rozhodně nestrádá (ty reklamy a hologramy byly super, trochu mi to připomnělo 4. sérii Casual), to jsem si pochvaloval hned od začátku a těším se na další prozkoumávání zajímavého světa, protože už jen pracoviště působí fakt skvěle, takže jsem zvědavý, co bude dál. Trochu mě pobavil vzhled plastových šatů, které asi teda umějí „změnit podobu“ na cokoli, ale jako jo, nápad je to super. Když už jsem se dostal k této části, tak následovala scéna párty orgií, kterou jsem teda nečekal a nakonec nikam moc děj neposunula, byla dost zmatená, ale zase ukázala, že se tvůrci nebojí a že by se ani do budoucna nemuseli držet zpátky.

Pilot nebyl špatný, seriál příjemně uvedl a určitě i navnadil k pokračování, toto je jeden z těch ideálních kousků na maraton. Jen teda mě prostě odrazuje ta dějová rovina převratu, která bude jednou z hlavních, ne-li přímo nejhlavnější. Každopádně zase vypadá, že by tu mohli mít dost velký prostor i Bernard a Lenina, kteří určitě mají v plánu taky velké věci. Takže nuda nebude a pokud vám nevadí trochu předvídatelnosti, tak tu žádný zásadnější problém není.

  • vzhled světa
  • obsazení postav Nového Londýna
  • prozkoumávání tajů
  • Savage Lands a všechno kolem
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
_-0-_

_-0-_

Další z několika pokusů o natočení skvělého dystopického románu A. Huxleyho (který byl mimochodem...
před 3 roky
Arkantos

Arkantos

Už len kvôli Hannah John-Kamen tomu dám šancu. Tu herečku mám veľmi rád.
před 3 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Za mě lehký nadprůměr, nic, u čeho by mě zrušení po první sérii nějak extra mrzelo. Jasně,...
před 3 roky
Další články k tématu