31. 8. 2020

Novinka pod lupou: Sestřičky Modrý kód (Prima)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Sestřičky Modrý kód
Žánr drama, lékařský
Stanice Prima
Premiéra 29. 8. 2020
Vysílání pondělí a středa, 20:15
Délka pilotu 65 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Oblíbení hrdinové, nové tváře a příběhy jako ze života! Sestřičky spojují to, co měli diváci Modrého kódu nejraději, s tím, co na seriálech milují: romantiku, napětí a vztahová dramata, která známe z vlastních životů. Míša, Katka, Lukáš a Mery. Čtyři sestřičky z Nemocnice Rubava, čtyři silné příběhy a nespočet osudů, které mohou ovlivnit. Milují svoji práci, ale mají také své rodiny, přátele, svá trápení i touhy.Do seriálu přecházejí nejoblíbenější postavy z Modrého kódu v čele se Sabinou Laurinovou v roli vrchní sestry Mery. A nově přichází skvělá Adéla Gondíková jako její kamarádka Míša s celou svou rodinou. Tým sestřiček doplní i mladá a půvabná Natálie Halouzková jako sestra Katka a mladý talent Honza Nedbal v roli zdravotního bratra Lukáše.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na pilot původního Modrého kódu si ještě trošku vzpomínám a v porovnání bych řekla, že tento „nový“ kousek vychází lépe. Pořád to není nic, co bych dobrovolně sledovala, ale předpokládám, že dosavadní diváky bude toto lehce pozměněné pokračování taky bavit.

Přiznejme si na rovinu, je to šílená soapka. V podstatě dokonalá kopie Ordinace, kde se vůbec neřeší nějací pacienty či případy, ale jde vyloženě jen o hlavní postavy, kamarádské, nepřátelské, rivalské a především romantické vztahy. Je to až nápadně podezřelé, že se tady skutečně neřeší vůbec nic lékařského. Kdybych měla být až moc ošklivá, skoro mi to přišlo, jako by pro herce byly ty lékařské termíny až moc komplikované, tak se tvůrci rozhodli přeorientovat na obyčejnou vztahovku, aby si usnadnili natáčení.

Ale postavy jsou sympatické, to zase jo. Mám moc ráda Míšu Tomešovou, nespočetněkrát jsem ji viděla excelovat v Pomádě a dalších muzikálech v Kalichu, takže ta mě potěšila. Každopádně i herečky, které jinak nemusím (Laurinová, Gondíková), se snaží a jejich postavy vypadají snesitelně.

  • sympatické postavy
  • už se úplně upustilo od jakéhokoliv náznaku lékařiny
  • je to prostě jen ta pravá česká vztahovka
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Původní Modrý kód jsem nesledoval. Upoutávky a tiskové zprávy na spin-off Sestřičky Modrý kód mě však celkem zaujaly a rozhodl jsem se, že seriálu dám šanci. Pilotní díl „Vítej na palubě“ dobře diváky seznámí s postavami a představí poutavý úvodní příběh. Moc mně tam neseděla zápletka se zavirovanými počítači, jinak to bylo fajn. Děj odsýpal vcelku rychle a herecké výkony mně u některých herců připadaly strojově odříkané, jiní herci ale hráli dobře. Jak Prima sama uvádí, tak se zde oproti Modrému kódu jedná spíše o vztahy a odvádí tak pozornost od samotných lékařů k sestřičkám a bratrovi. Celkově mě první díl zaujal a je dost možné, že seriál budu sledovat i nadále, budu-li na něj mít čas.

  • poutavý příběh (až na pár výjimek)
  • dobrá hudba
  • herecké výkony nebyly vždy nejlepší
60 %
Mé hodnocení
Patriccck
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
_-0-_

_-0-_

Seriál u kterého prostě vypneš televizi. :D
před 3 roky
Nira

Nira

👍😂
před 3 roky
AislinK

AislinK

Televizor nevlastním, koukám na noťasu. :P Každopádně netvrdím, že je to super duper seriál, ale...
před 3 roky
Další články k tématu