24. 5. 2020

Novinka pod lupou: Control Z (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Control Z
Žánr drama, teen, mystery
Stanice Netflix (Mexiko)
Premiéra 22. 5. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 38 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Neznámý hacker začne vypouštět tajné a intimní informace o studentech jedné střední školy. Společensky izolovaná studentka Sofía se špičkovými pozorovacími schopnostmi se rozhodne, že odhalí jeho identitu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Pilot mě natolik nadchnul, že jsem neodolala a napsala kratičký nadšený status na Timeline už během jeho sledování. Nečekala jsem, že se to bude vyvíjet tímto směrem, jelikož jsem si opět nečetla obsah. Takže odhalení, že zde bude nějaký neznámý hacker, mi trošku vzalo vítr z plachet a úplně převrátilo to, co jsem myslela, že mi seriál nabídne.

Už první půlka ale byla dost zajímavá a nebyl k tomu potřeba hacker. Přemýšlela jsem nad tím a myslím, že seriál se nejlépe hodí přirovnat k první řadě 13 Reasons Why, možná lehce říznutý s Pretty Little Liars. Možná tahle kombinace mnohé vyděsí, ale věřte mi, minimálně v pilotu to funguje na výbornou.

Hlavní hrdinka je velká sympaťačka. Líbí se mi, že jí absolutně nezajímají žádné společenské žebříčky, jede si pevně svoje – třeba pozorování spolužáků průhlednou střechou – a dokáže každého setřít snadno a vkusně. Ani ostatní postavy nejsou špatné. Šikanátoři sice působí až moc klišoidně, ale nikdo mi vyloženě nevadil.

První díl končí lehkým cliffhangerem. Jako by nestačilo, že vás celý díl vtáhne do příběhu, tak konec určitě probudí zvědavost, co se bude dít dál. Perfektní volba pro maraton, délka epizod je taky příjemná, takže to sjedete za jedno odpoledne, ani nevíte jak. Jsem ráda, že mi Netflix ukazuje, že bych neměla zobecňovat a po pár nevydařených mimoamerických/mi­moanglických kousícch automaticky ukazovat averzi proti světové tvorbě. Protože občas se najde jehla v kupce sena, která perfektně vynahradí těch 20 předchozích „protrpěných“ pilotů.

  • postavy
  • záhada
  • poutavé zpracování
  • cliffhanger na konci
  • uteče jako voda
90 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Romix

Romix

Tipů jsem měl taky spoustu, ale okolo 4-5 dílu už jsem si byl na 80% jistý no a vyšlo to.. Ale...
před 3 roky
misyrka

misyrka

Já musim říct, že mě se to ve výsledku líbilo. (Shlédnuto za jeden delší večer). Jak řikáte, taky mi to...
před 3 roky
foruska

foruska

Taky díky Netflixu začínám ovládat jednoduchý fráze a nadávky ve španělštině:D Já teda zatím viděla...
před 3 roky
Další články k tématu