6. 12. 2019

Novinka pod lupou: Servant (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Servant
Žánr drama, horor, thriller
Stanice Apple TV+
Premiéra 28. 11. 2019
Vysílání pátek
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Pár z Philadelphie truchlí poté, co je postihne nemyslitelná tragédie. Tato událost udělá v jejich manželství trhlinu a otevře dveře záhadné síle, která jim vstoupí do života.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Jsem ráda, že jsem si u tohoto seriálu nečetla, co mě čeká. Věděla jsem jen to, že na promo fotkách jsou dětská chodidla. Pilot tak pro mě nabídl celou řadu šoků a překvapení, a navíc skončil takovým cliffhangerem, který jsem opravdu nečekala.

Rozhodně musím říct, že mě dosavadní tvorba Apple TV+ přinejmenším zaujala. Těmto všem novinkám se rozhodně nedá upřít, že se nebojí vybočit z davu a přináší něco nového a neokoukaného. Ačkoliv má Servant pouze 35 minut, je nabitý událostmi, takže se toho stane víc, než co kolikrát vidíme v 90minutových epizodách. Perfektně to utíká a při sledování sedíte ve střehu, protože netušíte, co přijde dál.

Všechny tři postavy jsou zvláštní a něčím zajímavé. Líbilo se mi, jak otec přistupoval k dítěti a jak se jeho chování měnilo, když manželka byla/nebyla v dohledu. Pilot naprosto přehledně vysvětlil, co se stalo manželům, takže tam žádné otazníky nezbývají. Postavu chůvy ale prozatím nemám vůbec přečtenou. Vůbec netuším, co se z ní nakonec vyklube, a to se mi moc líbí.

Pilot nepůsobí hororově, ale má perfektní temnou atmosféru a musím říct, že když jsem ho sledovala kolem jedenácté večer, tak mi párkrát mráz po zádech přeběhl. No a to se vůbec nezmiňuju o tom cliffhangeru. Po tom, co se stalo, si vlastně vůbec nedovedu představit, co se to stalo, jestli je to realita nebo tu začíná být Shining moment, a jak to celé bude pokračovat dál. Moc se těším na další díly. Myslím, že Servant bude pro diváky chuťovka, kterou si nejlépe užijete maratonem za jedno odpoledne/večer.

Mimochdem, na tu scénu s mateřským mlékem jen tak nezapomenu.
  • perfektní temná atmosféra
  • zajímavé a neokoukané téma
  • cliffhanger na konci
  • postavy
  • kratší stopáž
  • svižné tempo
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Camfourek

Camfourek

Nějak si nevybavuji, že by hrála v Torchwoodu. Rozhodně v Six Feet Under a narozdíl od doby...
před 4 roky
ragelly

ragelly

Já si říkala, že mi někoho připomíná, ale vůbec by mě nenapadlo si ji přiřadit k Six Feet Under......
před 4 roky
Lucas

Lucas

V Torchwoodu hrála v poslední sezóně, která sama o sobě byla dost průměrná - hrála otravnou...
před 4 roky
Další články k tématu