19. 1. 2020

Novinka pod lupou: The Commons (Stan)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Commons
Žánr drama
Stanice Stan
Premiéra 25. 12. 2019
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 54 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh je zasazen do nedaleké budoucnosti a sleduje vztahové drama a příběh o mateřství a jedinečný čin víry v lidstvo.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Austrálie umí vytvořit zajímavé seriálové kousky. Tuto novinku bych ale zařadila spíš mezi průměr, možná mírný nadprůměr. Pilot se sleduje dobře, ale nezanechá v divákovi příliš velkou stopu. Myslím, že půjde o jeden z těch seriálů, které si užijete, když se na ně koukáte, ale po týdnu ani nebudete vědět, o čem to vlastně bylo.

Možná je to jen můj případ a jsem ovlivněná tím, že se naprosto nedokážu ztotožnit s hlavní hrdinkou. Přece jen tady tvoří základní dějovou linku její neschopnost otěhotnět – hrdinka je ochotná podstoupit rizikové nelegální zákroky, jen aby mohla na svět přivést dítě, což osobně nedokážu pochopit. Ale možná že u diváků, pro které je rodina základ, případně těch, kteří se také marně snaží o dítě, budou reakce úplně diametrálně odlišné a seriál je přitáhne jako magnet.

Druhá věc je ta, že si žádné postavy nejde ani extra moc oblíbit. Např. to, jak se hrdinka chovala ke svému pacientovi, mi přišlo hodně na hraně. Chápu, že je to její osobní metoda, jak docílit výsledků, což se jí nakonec povedlo. Ale opět to není můj styl. V důsledku toho jsem si k ní nevytvořila pouto, takže jsem jí ani nějak moc neměla důvod fandit, aby se jí všechno povedlo v osobním životě. A když oznámila, ať hlavně nic neříkat manželovi, už se mi protáčely panenky – tohle je vždycky základ zdravého vztahu…
  • zajímavý koncept
  • poutavé zpracování
  • hlavní hrdinka
  • téma musí u diváka udeřit na hlavičku
  • sejde z očí, sejde z mysli
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu