4. 11. 2019

Novinka pod lupou: Guilt (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Guilt
Žánr drama, thriller
Stanice BBC One Scotland
Premiéra 24. 10. 2019
Vysílání čtvrtek, 22:00
Délka pilotu 58 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Bratři Max a Jake nechtěně přejedou a zabijí staříka. Snaží se celou nehodu utajit, což spustí sérii důsledků, které si ani jeden z nich nedokázal představit.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tohle bylo bolestivé sledovat. Seriál není špatný, ale na druhou stranu rozhodně nemám potřebu se k němu ještě někdy vrátit. Pilot začal docela normálně. Když pominu morální stránku věci a rozhodnu se fandit hrdinům, tak bych řekla, že celou akci zametání zločinu měli skvěle rozehranou.

Čím déle ale epizoda postupovala, tím se do toho oba víc zamotávali, až to skončilo naprosto tragicky. Nechápu, proč měli potřebu pořád a pořád se vracet na místo činu, proč se musel jeden z nich zaplést s příbuznou oběti, aby to bylo ještě komplikovanější. Jasně, o čem by pak celý příběh byl, to chápu. Ale z hlediska logiky věci to nedává vůbec žádný smysl.

A teď zpátky k morální stránce. Hlavními hrdiny jsou v podstatě záporáci. Ne takoví jako Dexter, kterým můžeme fandit, protože sice zabijí, ale dělají to pro větší dobro, nebo další podobní, které si nemůžeme nějak moc zařadit do našich běžných životů. Tady ale máme dva bratry, kteří po cestě srazí člověka. Situace se stává dnes a denně a představa, že třeba jen v seriálu držíme pěsti někomu, aby se na to nepřišlo a ten člověk nedostal, co mu patří (když to navíc byla jeho vina), to se mi hodně příčí.

Taky si nejsem jistá, jakou atmosféru chtěl seriál vlastně vybudovat. Místy se tváří jako drama až thriller, a pak sklouzne do úlisných hereckých výkonů, které by měly navozovat uvolnění až komediální nádech. Kdyby tam druhá zmíněná poloha nebyla, rozhodně by byl celkový dojem lepší, ale takhle mi přijde, že se tvůrci snaží celou situaci zlehčovat, což se mi k tomu opět vůbec nehodí, když si představím, že se cokoliv podobného stává dnes a denně všude na světě.
  • snaha o zlehčení
  • nelogičnost chování postav a vývoje příběhu
20 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu