13. 10. 2020

Novinka pod lupou: The Good Lord Bird (Showtime)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Good Lord Bird
Žánr minisérie, historický, drama
Stanice Showtime
Premiéra 4. 10. 2020
Vysílání neděle, 21:00
Délka pilotu 57 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci James McBride (předloha), Ethan Hawke, Mark Richard
Hrají Ethan Hawke, Daveed Diggs, Wyatt Russell, Joshua Caleb Johnson, McKinley Belcher III, Rafael Casal

O čem to je?

Onion je čerstvě osvobozený otrok, který se přidá k abolicionistovi Johnu Brownovi na svaté výpravě za ukončením otroctví. Hrdina nakonec najde své místo ve slavném útoku na Harpers Ferry v roce 1859.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak trošku mi to připomnělo Damnation, který jsem viděla před pár lety. A taky mě to až tolik nebavilo. Ono je to možná tím, že se toho v pilotu až tolik neděje.

Je to zajímavé zpracování. Takové odlehčené, lehce komediální zpracování docela vážného tématu, které je navíc v současné době velice aktuální. Příběh je zasazený do 19. století, kde se ve jménu Pána snaží hlavní hrdina vysvobodit všechny otroky ze zajetí.

To zpracování je opravdu zvláštní. Některé scény působí až komicky, jiné jsou skutečně ryzí drama. Celkově to k sobě docela ladí, ale na druhou stranu to ve mně nevyvolává neodolatelnou chuť koukat na další epizody. Možná s tím má co dočinění i samotná délka, která by mohla být poloviční a o nic významného bychom ani tak nepřišli.

Herecky je seriál zvládnutý velmi dobře. Hawke si roli očividně užívá, ještě aby ne, když má samotné seriálové zpracování předlohy na starosti. Hlavní hrdina, který se převléká za holku, mě až tak neoslovil. Je takový nevýrazný, chybí mu jiskra.

  • zajímavá kombinace vážných a odlehčených scén
  • Ethan Hawke
  • celkem pomalé a roztahané
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Micuda98

Micuda98

Ethan Hawke patří mezi mé nejoblíbenější herce, takže jsem po seriálu pokukoval, ale po traileru jsem dal...
před 3 roky
Další články k tématu