12. 10. 2019

Novinka pod lupou: Creepshow (Shudder)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Creepshow
Žánr Horor, Antologie
Stanice Shudder
Premiéra 26. 9. 2019
Vysílání čtvrtek, 21:00
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Stephen King, George A. Romero (předloha)
Herci David Arquette, Adrienne Barbeau, Tobin Bell, Giancarlo Esposito, Tricia Helfer, Dana Gould

O čem to je?

Hororová antologie podle předlohy od Kinga a Romera. Seriál vypráví temné hororové příběhy, které se objevily na stránkách stejnojmenného komiksu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak tohle byl hodně zvláštní seriál. Nejsem si úplně jistá, jestli se mi to líbilo, nebo ne. V pilotu jsme se dočkali dvou antologických příběhů. I když bych neřekla, že jde o horor v pravém slova smyslu, tak se tady pár lekaček našlo. A to to je ta představa hroznější, protože když se zamyslíte, o čem ty příběhy byly, nemůžete pochopit, jak jste se tam něčeho vůbec mohli bát.

Co se mi hodně líbilo, to byla grafická stránka. Seriál je prokládán obrázky z komiksu, které následně ožívají, a naopak živé obrazy na konci scény několikrát zamrznou a promění se v komiksový obrázek. Je to nápadité, v pilotu se mi to hodně líbilo. Možná se jen trošku bojím, aby mě to při sledování více epizod najednou pomalu nezačalo štvát. Zatím ale palec nahoru.

Oba příběhy byly jednodušší, ale zároveň ve mně dokázaly probudit zvědavost. Chválím za to, že jsem opravdu netušila, jak se to bude vyvíjet dál, natož jak příběh nakonec dopadne. Možná odcházím s rozporuplnými pocity, protože jsme se vlastně ani u jednoho nedočkali nějakého normálního zakončení. A možná je to právě charakteristická věc předlohového komiksu, který neznám, takže nemůžu posoudit.
  • dokáže nahnat hrůzu
  • netušíte, jak příběh vyústí
  • antologie se k tomu výborně hodí
  • komiksová grafika
  • bez uspokojivých závěrů
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Larion

Larion

" I když bych neřekla, že jde o horor v pravém slova smyslu, tak se tady pár lekaček...
před 4 roky
DenaaS

DenaaS

ja som horor "dítko".. odchovana proste na hororoch. sledujem vsetky mozne serialy s touto...
před 4 roky
Rimmerson

Rimmerson

Creepshow je pro mě naprosto splněný sen který v každém díle nabízí různé odrůdy hororového žánru....
před 4 roky
Další články k tématu