27. 5. 2020

Novinka pod lupou: Blood & Water (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Blood & Water (Krev a voda)
Žánr drama, teen
Stanice Netflix (Jihoafrická republika)
Premiéra 20. 5. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Mladá dívka odhalí rodinné tajemství z minulosti a musí se proplétat komplikovaným světem jihoafrické střední školy.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Seriál na sebe upoutává pozornost podobně jako Queen Sono, tedy původem svého vzniku. Když se ale odprostíme od toho, že se Netflix pouští i do africké produkce, seriál v podstatě není ničím zvláštním.

Pilotní epizoda nabízí zajímavou zápletku, která zaujme především mladší publikum. Přece jen se v první řadě jedná o teen seriál, i když se ho snaží zaobalit do kabátku záhady. Bavila jsem se dobře, ale příběh mi nepřišel až tak silný a dobře zpracovaný.

Každopádně je pravda, že zvědavost vyvolat dokáže. Mladá hrdinka se chce očividně sama vydat na odvážnou misi ve snaze zjistit, jestli její nová kamarádka není náhodou její 17 let pohřešovaná sestra. Je tu potenciál solidního rozvinutí příběhu, po pilotu nejde přesně říct, jestli náhodou nenabere hodně dobré obrátky. Zatím to na to nevidím, ale tuto možnost určitě nevylučuju.

Možná se k seriálu ještě vrátím. Nemyslím si ale, že by dokázal nějak výrazně utkvět v paměti nebo se mohl stát nějakou velkou srdcovkou.

  • potenciál
  • záhada láká k dalšímu sledování
  • v podstatě jen zabalené teen drama
  • nesympatičtí herci
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu