31. 5. 2020

Novinka pod lupou: Love Life (HBO Max)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Love Life
Žánr romantický, antologie
Stanice HBO Max
Premiéra 27. 5. 2020
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Romantická komediální antologie sleduje cestu od první lásky až k té poslední a ukazuje, jak lidé, s nimiž jsme, nás pomáhají formovat do podoby, ve které jsme, když konečně potkáme někoho, s kým strávíme zbytek života.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jsem prostě cíťa. Ale tohle bylo tak krásné a smutné zároveň. Už když jsem o seriálu slyšela poprvé, říkala jsem si, že tohle bude pro mě. Vzpomínám si na to, jak mě dostal pilot Modern Love, a Love Life je z podobného těsta.

Jen tak tak se držím, abych si nepustila trailer, protože si nechci nic spoilerovat. Tohle je přesně ten typ seriálu, který smlsnu jako malinu za jedno odpoledne a spotřebuju u něj dvě krabičky kapesíčků. Už v pilotu jsem měla na krajíčku (ale udržela jsem se!). Jasně, není to žádná velkolepá tvorba a mnozí diváci budou z tak přehnané slaďárny spíše otrávení, ale mně se to líbí moc.

I když, vlastně bych ani neřekla, že pilot byl nějak extra přeslazený. Jasně, je to romantická antologie, takže se dá očekávat, že to tu bude hrát na lehce soapy notu. Ale myslím si, že se tvůrcům hezky podařilo vyrovnat komediální složku a romantickou složku, takže jde o povedený odlehčený kousek, ze kterého nedostanete hned cukrovku.

Anna je výborná a jsem ráda, že i mezi námi má dost fanoušků, kteří si kvůli ní seriál pustí. Určitě by byla škoda, kdyby byl tento první kousek od HBO Max přehlížený. Jako oddechovka je prostě perfektní. Můžete u něho relaxovat, nebo si ho pustit jako kulisu při vaření, není potřeba dávat pozor, aby vám náhodou něco neuteklo. Prostě pohodovka.

  • mix romantiky a odlehčené komedie
  • Anna Kendrick
  • antologie s provázaným příběhem
  • ideální na maraton
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Tohle je jasný trhák na poli romantických komedií. Má to všechno, co to má mít, dokonce bych řekl, že to působí trochu filmově. Je to milé, skvěle zahrané i napsané a zároveň dojemné. Pokud potřebujete něco pustit svojí přítelkyni či manželce, u čeho vyloženě nebudete trpět, tak jste právě narazili na žhavého kandidáta. Jediné, co trochu kazí dojem, je hlas vypravěčky. Hrozně mi totiž připomíná film [link=https://ww­w.kfilmu.net/fil­m/stranger-than-fiction/]Horší už to nebude[/link] a kromě toho, že se vůbec nehodí, tak ve mně navozuje strach, že se stane něco ošklivého.

Ale zpátky ke scénáři. I když je příběh ve skrz jednoduchý a nečekají náš žádné dějové veletoče a odbočky, dialogy a scény jsou zase jednou pořádně napsané a opravdu připomínají situace z normálního života. Úplně jsem si vzpomněl na tu všechnu trapnost a rozpaky, co provází poznávání někoho nového. Už jen za to si pilot zaslouží vyzdvihnout do nebe a pokud toto pocitové naladění dokáže udržet po zbytek řady, tak si určitě nalezne cestu do mnohých srdcí, i když to jiným (nejspíš cynikům) bude připadat banální.

  • skvěle napsané dialogy a scény
  • ten pocit, který to ve vás dokáže navodit
  • vypravěčka
90 %
Mé hodnocení
Fruiko
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Jenny17

Jenny17

Krásné hodnocení NPL už jsem zvědavá a těším se, přidávám chci vidět .o)
před 3 roky
Lill

Lill

Tak toto vyzerá dobre.. dávam si do watchlistu, snáď sa k tomu raz dostanem 🙂
před 3 roky
Další články k tématu