7. 9. 2020

Novinka pod lupou: Two Weeks to Live (Sky)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Two Weeks to Live
Žánr komedie, drama
Stanice Sky One
Premiéra 2. 9. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 24 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Kim Noakes je mladá rebelka, která žije sama na venkově. Když se jeden nepovedený vtípek zvrtne, ocitne se na útěku před nebezpečným zabijáckým gangsterem i policií a má u sebe velkou tašku ukradených peněz. Z mládí se naštěstí naučila praktické techniky přežití, takže má určitou šanci, že se z celé šlamastiky dostane.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Možná se to ještě rozjede, ale po pilotu jsem čekala víc. Podle popisu to znělo jako další ujetá komediálně-akční šílenost, ale pilot měl rezervy. Hlavní hrdinka sice vypadá hodně dobře, ale to tady samo o sobě nestačí.

Skoro to zní, jako kdybych pilot měla shrnout jako odpad, ale tak to není. Docela dobře plyne, hrdinka je sympatická a je tu naděje, že maraton bude jízda. Jen jsem čekala trošku větší zaujetí hned po prvním díle.

Jde vidět, že si Maisie roli užívá. Herečka bude určitě jedním z největších lákadel pro mnnohé diváky, kteří si ji oblíbili v Game of Thrones. Ostatní herce neznám. Ostatně po pilotu ani nejde moc určit, kdo z nich se objeví i v dalších dílech. Možná všichni, možná jen hlavní hrdinka. Ne že by mi ti kluci nějak chyběli, Maisie si každou scénu krade pro sebe a dokazuje, že bez problémů utáhne celý seriál sama. Tak trošku mi připomíná holistickou zabijačku z Dirk Gently's Holistic Detective Agency :-) Dalším dílům určitě šanci dám.

  • hlavní hrdinka a její představitelka
  • kick-ass scény
  • další postavy jsou zbytečné
  • málo akčních scén a hodně nudných rozhovorů
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
chisko6

chisko6

Trailer vypadá zajímavě a Maisie Williams mám ráda. Díky krátké stopáži by to mohla být fajn oddechovka na...
před 3 roky
Tesa.

Tesa.

Prirovnala by som to trochu k End of the fucking world. Mne sa tá kombinácia suchého humoru a dávky...
před 3 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Souhlasím, že je to hodně ve stylu The End of the F***ing World. Přesto mi tady ale chybělo to...
před 2 roky
Další články k tématu