28. 10. 2019

Novinka pod lupou: Limetown (Facebook)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Limetown
Žánr drama, mysteriózní
Stanice Facebook Watch
Premiéra 16. 10. 2019
Vysílání středa
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Zack Akers, Skip Bronkie (předloha)
Herci Jessica Biel, Stanley Tucci

O čem to je?

Lia Haddock je novinářka pracující pro americké veřejnoprávní rádio. Hrdinka začne odhalovat tajemství, které se skrývá za záhadou zmizení více než 300 mužů, žen a dětí z vědeckého výzkumného střediska v Tennessee.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak tohle mě hodně zajímá. Netušila jsem, do čeho jdu, ale výsledek mě ohromil. Pilot utekl jako voda a zanechal ve mě téměř neodolatelné nutkání hned si pustit další epizody. Myslím, že půjde o perfektní jednohubku, u které strávíte celé odpoledne, protože se od toho nebudete moct odtrhnout, dokud nebude konec.

Podle názvu mě to moc nelákalo. Navíc jsem si pořád představovala limetky a limetkově zelenou barvu :-) Každopádně s limetkami to opravdu nemá nic společného. Místo toho tady sledujeme záhadu 15 let starého nevyřešeného případu, kdy z čista jasna zmizí celé městečko vědců a jejich rodin. Opravdu si nedokážu představit, jak se příběh bude dál vyvíjet a na co hrdinka nakonec přijde.

Ta nepředvídatelnost je jedna z nejlepších vlastností celého seriálu. Možná to znalci podcastu vnímají jinak, ale já, která opravdu neví, jak to skončí, jsem si sledování naplno užila a hltala jsem každou scénu. Paradoxně seriál není nijak akční nebo hororový, má poklidnou atmosféru, která mu ale sedí. Dokáže v divákovi vyvolat takový pocit stísněnosti a nejistoty, prostě skvěle padnoucí emoce.
  • zajímavá záhada
  • serializovaný příběh
  • atmosféra a emoce
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Biskin

Biskin

neni to něco jako Wayward Pines?
před 4 roky
ragelly

ragelly

Nemůžu posoudit, WP jsem neviděla :/
před 3 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Zajímavý seriál s celkem "meh" vyústěním. Čekala jsem to lepší, napínavější,...
před 3 roky
Další články k tématu