18. 10. 2019

Novinka pod lupou: Departure (Universal)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Departure
Žánr drama, mysteriózní, thriller
Stanice Universal Channel
Premiéra 10. 7. 2019
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 40 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Konspirační seriál vypráví záhadu letu 716, který spolu s pasažéry civilisty zmizí nad Atlantikem. Po záhadné nehodě se čerstvě ovdovělá chytrá vyšetřovatelka leteckých nehod Kendra Malley vrací do služby, aby záhadě přišla na kloub.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Asi už jsem tady někdy dřív psala, že letos jsem ve svých 29 letech poprvé letěla letadlem. A o dva týdny později přijde pilot, který je ztělesněním všeho, čeho se u těch velkých dopravních prostředků děsím. Ten úvod ve mně vyvolal skutečné emoce, cítila jsem se, jako bych v tom letadle seděla s nimi a začala jsem lehce panikařit.

Na(ne)štěstí se z toho následně vyklubal další obyčejný seriál, který na napětí z tohoto akčního úvodu nijak nenavázal. Diváci neví, co se s letadlem ve skutečnosti stalo, protože následně se příběh odehrává už jen pouze na zemi, kde ostatní letadlo hledají. Tím pádem se naprosto ztratila ta napínavá atmosféra, kdy lidi uvnitř panikaří, létají po prostoru a vypadávají z utržených dveří. Ale chápu, že z toho nejde těžit na celý díl, protože co byste tam chtěli ukazovat. Celá akce může trvat reálně pár minut, než se letadlo prostě zřítí.

Obsah sice tvrdí, že tu máme konspiraci, nicméně z prvního dílu to prozatím tak patrné není. Prošetřují se různé teorie o tom, co se mohlo stát a kdo je zodpovědný, např. pilot, teroristický útok a podobně, nicméně první díl nepřinesl žádný konkrétnější směr, kam se celá série bude ubírat. Nevadí mi to, ráda se nechám překvapit, protože i tak dokáže pilot upoutat a nalákat na další sledování.

Departure může hodně lákat na své obsazení, jelikož se zde sešlo pár známých osobností. Jen doufám, že další díly přinesou zpět to napětí a akci z úvodu, že se z toho skutečně nestane jen obyčejné suché vyšetřování, protože to by byla škoda a nevyužitý potenciál.
  • intenzivní úvod
  • známé tváře
  • záhada
  • většina dílu je jen suché vyšetřování
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu