9. 11. 2019

Novinka pod lupou: Ghostwriter (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Ghostwriter
Žánr dobrodružný, rodinný
Stanice Apple TV+
Premiéra 1. 11. 2019
Vysílání pátek
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

V ulicích jednoho sousedství začne řádit duch, který v knihkupectví vypouští fiktivní postavy do skutečného světa. Čtyři děti musí spojit síly dohromady, aby vyřešily vzrušující záhadu ohledně nedořešených záležitostí tohoto ducha.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak co si budeme povídat, je to prostě seriál pro děti. Název vypadal tajuplně, ale zrovna tady jsem doplatila na to, že jsem si předem o seriálu nic nezjišťovala. Mohlo mě napadnout, že to nebude úplně primetime materiál, jelikož jsem o něm vlastně nikdy neslyšela, zatímco ostatní Apple seriály byly poměrně silně propagované.

Ale co už, viděla jsem pilot, tak proč vám ho nepředstavit, třeba jako doporučení pro vaše dítka, která se jím krásně zabaví. Seriál přináší dávku napětí, ale zároveň není ten typ, který by dětem přinesl noční můry, takže se nemusíte bát jim ho pustit. Hlavním hrdinům je kolem dvanácti let, takže už mají dostatek rozumu na to, aby trošku přemýšleli a dokázali záhady vyřešit.

Ve městečku řádí duch, který do reálného světa přenáší pohádkové postavičky. Zní to dobře, ale je tu háček. Tyto postavičky totiž nevidí všichni (ostatně to by asi vyvolalo pořádnou celosvětovou paniku a hysterii), ale pouze naše čtveřice hrdinů. Všechen stres tedy padá na jejich bedra, ale vypadá to, že se s touto realitou smířili docela bez problémů, stejně jako s tím, že je straší duch.

I když seriál naznačoval, že duchem je babička jednoho z hrdinů (Alenka v Říši divů byla babiččina nejoblíbenější knížka), nebylo zde prozatím přímo odhaleno, o koho se jedná. Vlastně by mě docela zajímalo, jaké nevyřešené záležitosti tento duch má, protože to nevypadá, že by v seriálu měl někdo extra velkou depku. Možná jen chce pomoct dědovi přenést se a přestat tajně smutnit.

Pro děti super, pro dospělé spíš asi nuda. Ale seriál míří na dětské publikum, takže účel splněn na výbornou.
  • pro dětí super zábava
  • bezpečná míra napětí a neurážlivé zábavy
  • rychle to utíká
  • dospělým to nic neřekne
  • sledování spolu s dětmi bude asi trošku nuda
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
minion93

minion93

jeeej niečo pre mňa ako knihomoľa super :D
před 4 roky
verunkawrath

verunkawrath

Děti ne,ty prostě nedávám...tohle není můj šálek.
před 4 roky
Další články k tématu