5. 12. 2020

Novinka pod lupou: Selena: The Series (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Selena: The Series (Selena: Cesta ke slávě)
Žánr drama, životopisný, hudební
Stanice Netflix
Premiéra 4. 12. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 40 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Christian Serratos, Ricardo Chavira, Seidy Lopez, Gabriel Chavarria, Noemi Gonzalez, Madison Taylor Baez

O čem to je?

Mladá talentovaná mexicko-americká zpěvačka Selena dospívá v záři reflektorů a postupně si buduje světovou popularitu. Hrdinka s rodiči však musí nejednou učinit těžká rozhodnutí, aby se jim podařilo udržet si lásku i hudbu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Film s Jennifer Lopez miluju a od seriálu jsem měla velká očekávání. Po pilotu musím říct, že se zcela naplnila, ani trošku nejsem zklamaná a moc se těším, až si celý seriál dám jako jednohubku. Ten první díl utekl tak rychle, že jsem se ani nestačila rozkoukat, takže závěrečné titulky byly velké a nepříjemné překvapení. Jen mě trošku zaráží, že se nejedná o minisérii, nebo minimálně celý seriál není vypuštěný najednou, protože Netflix premiéru charakterizuje jako „Part 1“.

Z toho hlavního prozatím moc nevidíme. V úvodu sice vidíme dospělou a slavnou Selenu, která vystupuje před zaplněnou halou – celá scéna se zapalovači a světýlky je tak nádherná, že dokáže spolu s andělským hlasem a krásnou baladou vehnat slzy do očí.

Pak se příběh ale vrací k narození a dětství Seleny a točí se především okolo její rodiny, která se zoufale snaží během ekonomické krize přežít, mít jídlo na stole a střechu nad hlavou a neztratit hudbu v srdci. Jejich neúspěšná vystupování a učení se přizpůsobit vyvíjející se době je na jednu stranu těžké sledovat, protože takové starosti byste nepřáli ani nejhoršímu nepříteli. Na druhou stranu je ale seriál natočený s perfektní lehkostí, takže se na něj kouká moc dobře.

Hudba je hodně zastoupená už v pilotu, kdy Selena zpívá spolu se svou (rodinnou) kapelou jako malá holka a nutno říct, že casting se povedl na výbornou. Nevím, jestli herečky (dětská i dospělá) zároveň i zpívají, nebo písničky nazpívává někdo jiný, ale obě dvě zní perfektně. Na konci pilotu už se děj přesune více do budoucnosti, kdy už je Selena skoro dospělá, takže jsem si jistá, že od druhého dílu už se budeme dostávat ke startu její kariéry a získávání slávy, na což se hodně těším.

Nejraději bych si dala všechny epizody hned, ale zaráží mě ta 1. část, takže si raději trpělivě počkám, až bude dostupné všechno, protože zrovna tady bych nechtěla rozjetý vlak zastavovat v půlce. Podobně jako u The Queen's Gambit, kde je první díl také zahřívací a ukazuje hrdinku jako malou holku, tak hodnotím sice vysoko, ale předpokládám, že ne tak vysoko, jak budu následně hodnotit celý seriál. Jsem si docela jistá, že po kompletním zhlédnutí se hodnocení vyšplhá minimálně na 90, možná i na maximum. Uvidíme.

  • hudba
  • výborný casting
  • perfektně použité emoce
  • prozatím pouze úvod z dětství hrdinky
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Věděla jsem, že to těžce ponesu, ale Yolanda... grr. Prostě nemám slov. Chudák herečka, která ji...
před 2 roky
Alaya

Alaya

Krásny seriál a diely utiekli veľmi rýchlo. Škoda, že to nie je len fikcia čo sa stalo...
před 2 roky
Další články k tématu