13. 10. 2020

Novinka pod lupou: Uhorčík (JOJ)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Uhorčík
Žánr komedie, hudební, historický
Stanice JOJ
Premiéra 3. 10. 2020
Vysílání sobota, 20:35
Délka pilotu 40 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Divadelní hrou Jááánošííík z Radošinského naivného divadla se inspiruje osmidílný seriál Uhorčík. Jde o nový pohled na slavnou hru, která se rozchází s původním příběhem. Zjistíme, že skutečným vůdcem nebyl Jánošík, ale Uhorčík. V příběhu bude výrazně zastoupen folklor s autentickými lidovými kroji z různých slovenských regionů a kostýmy zbojnické doby. Propojení se současností se dosáhne použitím satirických vtipů o politice.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Nevím, kdo mě chce tak moc zabít, že mi tohle připsal v našem společném dokumentu do seznamu Novinek pod lupou. Předpokládám, že to byl jesmot, takže ti oficiálně velmi děkuji :-))

Tak jsem při sledování přemýšlela, co to má vlastně znamenat. Hraje si to na Hamiltona? Sice jsem tento muzikál nikdy neviděla, ale takhle nějak bych si ho představovala. Chvilkami mi přišlo, že se možná inspirovali trošku u Galavanta, ale upřímně, tyto dva seriály se absolutně nedají srovnávat. To, co tam funguje dokonale (over the top písničky se satirickými texty o společnosti i TV průmyslu), tady, alespoň v mých očích, zcela selhává.

A to ani nemluvím o tom, že jsem jim v 75 % epizody nerozuměla. Ne kvůli jazyku, nářečí nebo tak, ale proto, že tam byla hudební zvuková stopa vyšvihnutá na maximum, takže mi to řvalo po celém bytě, ale slyšela jsem jen tu hudbu a samotné dialogy absolutně vůbec (koukala jsem na verzi, co má JOJ online na webu).

Na to, jak mám hudební seriály ráda, tak tohle bylo opravdu utrpení sledovat. Postavy jedna velká tragédie, škoda slov. Takovéto seriály snad umí vymyslet opravdu jen Slováci, co se tak snažím vzpomenout, absolutně mě nenapadá nějaký český seriál, který by byl podobně na hlavu. V Česku mluvíme o špatném scénáři a hereckých výkonech, ale tohle je o několik tisíc tříd úplně jinde.

Absolutně, ale absolutně nejsem cílovka. Vlastně by mě docela zajímalo, kdo cílovka je. Je tu někdo, kdo je z Uhorčíka fakt extra nadšený? Na profilu jsou zatím jen dvě hodnocení, z toho se nedá moc usuzovat, jestli to tak moc nesedlo jen mně, nebo je to fakt tak švihlé, že to nepobere víc lidí.

  • je tam hudba, to mi těch 10 % k dobru hodí vždy
  • všechno ostatní (a vlastně i ta hudba)
10 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
LuciaG

LuciaG

Hej. Ten je dokonca vo verzii, ktorá bola vydaná na DVD. Keď som na Jánošíkovi bola minule, tak Uhročíka...
před 3 roky
minion93

minion93

môjho manžela to veľmi chytilo, chcel si pozrieť nejakú hovadinu a tak dal šancu tomuto. Velice bol nadšený...
před 3 roky
Michal Michalis Miki

Michal Michalis Miki

Já musím říct, že za mě je to rozhodně geniální. Miluji tento typ seriálů a na Slovensku je fakt umí :) Je...
před 3 roky
Další články k tématu