19. 1. 2020

Novinka pod lupou: Lincoln Rhyme (NBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector
Žánr drama, krimi
Stanice NBC
Premiéra 10. 1. 2020
Vysílání pátek, 20:00
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence American Housewife + Fresh Off the Boat (ABC), MacGyver (CBS), Charmed (The CW)
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Jeffery Deaver (předloha)
Herci Russell Hornsby, Arielle Kebbel

O čem to je?

Legendární forenzní kriminolog Lincoln Rhyme byl vážně zraněn při honbě za sériovým vrahem známým jako Sběratel kostí. Hrdina je povolán zpět do akce, když vrah opět udeří. Vytvoří si jedinečné přátelství s mladou policistkou Amélií, která mu pomůže vystopovat smrtícího génia, a dále se budou věnovat dalším velkým případům newyorské policie.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Předlohu neznám a film jsem neviděla, takže jsem do seriálu šla zcela s čistým štítem. A musím říct, že odcházím od pilotu spokojená a natěšená na další díly.

Nevím, jaké názory mají fanoušci knih, ale mně se to líbilo. Začátek sice vykreslil hrdinu ne zrovna v dobrém světle, na druhou stranu ukázal jeho skutečnou osobnost. Bude zajímavé porovnávat, jestli se v něm něco pohnulo od doby, co je upoutaný na lůžko. Každopádně po úvodní scéně jsem si skoro říkala „dobře ti tak“ a neměla jsem v plánu mu přihrát své sympatie. Ale jak se příběh dostal z flashbacků do přítomnosti, postupně jsem si k němu začala nacházet cestičku. Rozhodně nepůjde o mou oblíbenou postavu, ale určitě mě bude bavit jeho chytrost, místy až genialita.

Seriál tak trošku připomíná projekty typu Mr. Mercedes, což se mi líbí. Policie nehoní jen neznámou hrozbu, jak tomu je ve většině kriminálek. Zde od začátku víme, kdo je pachatel, a můžeme sledovat jeho život i mimo vraždící scény. Vždycky mám ráda, když je záporák více v centru dění, baví mě to sledovat ještě více.

Myslím, že je skvělý nápad, že tvůrci plánují každou sérii udělat na jeden případ podle jedné knihy. Vznikne tak serializovaný děj, který bude v každé sérii uspokojivě uzavřen, takže případné náhlé zrušení nebude tolik bolet. Kolik je vlastně celkem vydaných knih? Kolik potenciálních řad může vzniknout?

serializovaný příběh známý záporák pohled z obou stran práce s napětím a atmosférou na kabelovce nebo na streamu by to mohlo být ještě syrovější, odvážnější a intenzivnější
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
bettyragy

bettyragy

Zatím jsem seriál neviděla. Knihy miluji, mám je doma všechny. Film jsem viděla, a líbil se mi hlavně kvůli...
před 4 roky
Kahlan

Kahlan

úplný súhlas s oboma. k pilotu som sa snažila pristupovať opatrne, keďže knihy mám veľmi...
před 4 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Předlohy ani filmy neznám, za mě se seriál povedl, dávám solidních 70 %. Úplně mi nesedly...
před 3 roky
Další články k tématu