18. 7. 2020

Novinka pod lupou: P-Valley (Starz)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název P-Valley
Žánr drama
Stanice Starz
Premiéra 12. 7. 2020
Vysílání neděle, 20:00
Délka pilotu 59 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh malého městského striptýzového klubu a různých lidí, kteří mu projdou dveřmi – lidí plných naděje, zklamání, ztrát, krásných, ošklivých i zatracených.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jsem v šoku z toho, jak se mi to líbilo. Do pilotu jsem šla s mírným sebezapřením – přece jen 60 minut, černošská komunita, praní peněz, drogy… Ale výsledek opravdu velmi mile překvapil. Pilot utekl rychle a dokázal si udržet mou pozornost po celou dobu sledování.

Černoši mají dost typický přízvuk, takže mi občas opravdu dělalo problém jim rozumět. Na druhou stranu tam každé druhé slovo byly nadávky, to prokleté slovíčko na „n“ tady zaznělo snad tisíckrát (nezkoušejte si z něj dělat drinking game). Je docela smutné, že ho tady v rámci korektnosti nemůžu ani napsat, i když nejde o vyjádření mých pocitů, ale pouze popis toho, co jsme slyšeli v seriálu. Snad každému dojde, které slovo označující lidi tmavé pleti mám na mysli. Jak ale říkám, postavy v seriálu ho tam vypouští na konci každé věty a nikdo z nich to neřeší.

Pilot ukázal výbornou kombinaci osobních dramat a příběhu uvnitř klubu. Osobně nemám žádný příběh, který by u mě vedl, ale všechny dohromady pro mě tvoří zábavný mix, aniž by se přehnaně tlačilo na pilu. Jasně, je tu nějaké to PTSD a problematika domácího násilí, na druhou stranu bych i dokázala uvěřit tomu, že ty holky, které se takto živí, to asi doma nebudou mít úplně růžové, takže v tomto ohledu seriál dost možná odráží realitu. Nejsilnější moment byla pro mě scéna Mercedes s matkou na parkovišti – pokrytecká matka jí tam vyčítá, čím se živí, a psychicky dceru terorizuje, a nakonec si od ní vezme vydřené peníze, za které jí vynadala, a vyhrožuje jí, že se dostane do pekla. Ten střet náboženství a striptýzového průmyslu mi zůstane v paměti na hodně dlouho. Pokrytectví nejvyššího kalibru.

Jak říkám, příjemné překvapení. Určitě budu koukat dál. Starz tady dost možná má nový hit, který může cílit nejen na černošskou komunitu.

  • zaujme a udrží si pozornost
  • kombinace osobních dramat a děje uvnitř klubu
  • sympatická hlavní hrdinka
  • nebude pro masy
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Nira

Nira

Podle popisu se mi do toho nechtělo, ale ragelly mě navnadila, šanci tomu dám :-)
před 3 roky
Další články k tématu