27. 4. 2020

Novinka pod lupou: Gangs of London (Sky Atlantic)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Gangs of London
Žánr krimi, drama
Stanice Sky Atlantic
Premiéra 23. 4. 2020
Vysílání čtvrtek, 21:00
Délka pilotu 93 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Finn Wallace byl posledních dvacet let nejmocnějším kriminálníkem v Londýně. Jeho organizace proprala miliardy liber každý rok. Nyní je ale mrtvý a nikdo neví, kdo je za jeho smrt zodpovědný. Rivalové se množí ze všech stran a je na impulzivním Seanu Wallancovi, aby s podporou rodiny Dumanů zaujal otcovo místo.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Když jsem viděla 93 minut čistého času, tak mě omývali. Proč se nemůžou točit piloty se stopáží 40 minut? Nebo ještě lépe dvacetiminutovky, které nejsou nesnesitelné sitcomy? Mnohá dramata by se do půlhodinové stopáže vešla bez problémů a epizody by alespoň byly nabité akcí. Každopádně nakonec se to dalo přežít, prostě jsem si odsledovala jeden celovečerní film.

Gangy mě nikdy nebraly, Kmotr patří k jedněm z těch klenotů, které mě absolutně míjí a nudím se u nich k smrti. U tohoto seriálu jsou naštěstí nudné dialogy doprovázené hodně zábavnou akční akcí, u které jsem si skoro až vzpomněla na staré dobré časy s Banshee. Přece jen ta bitka se sekáčkem byla neskutečná, můžu s jistotou říct, že i když trvala snad deset minut, dokázala si udržet mou plnou pozornost od začátku do konce.

Zbytek mě až tak nebral. Nedokážu pochopit tady to mačo mačo chování gangsterů, kteří se snaží tvářit co nejvíc nas-aně, mají neustále za opaskem bouchačku a bezdůvodně vyvolávají potyčky a bitky. To neustálé soupeření o moc mi přijde směšné. Kdyby to bylo jen ve filmech a seriálech jako fikce, tak ještě budiž, ale v reálném životě? Všemi deseti beru svůj svatý klid, kdy si z domu legálně vydělám svých pár tisíc na živobytí a mám od veškerých životních dramat klid a mír.

Seriál musím ještě pochválit za pěkné vizuální zpracování. Už z promo fotek jde vidět, že vizuál má zpracovaný skutečně krásně a hned první scéna s ohněm je pastva pro oči. Ale to a pár zábavných akčních scén mě stejně nedonutí, abych si pustila další díly.
  • vizuální stránka
  • zábavné bitky
  • celovečerní stoáž
  • mačo chování postav
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Na seriál jsem narazil pár týdnů zpátky v nějakém zahraničním článku, který mi vyhodil Google. Když jsem na něj narazil zde na webu při prozkoumávání nadcházejících seriálů, tak jsem si pustil trailer a musím říct, že to, co jsem viděl, mě neskutečně nalákalo. Jelikož jsem fanoušek temných seriálů, kde se nebojí ukázat pořádně brutální bitky, což v pilotu byly dvě a byly prostě luxusní. Tu první bych popsal jako R-rated verzi hospodské bitky z prvních Kingsmanů.

Komplikovaná struktura a komplexní vztahy mezi různými londýnskými gangy jsou zde předvedeny fakt skvěle, kdy mezi sebou mají určité úmluvy a vůdci každého gangu se scházejí jako skupinka super-padouchů v konferenčních místnostech, kde domlouvají obchody. Z obsazení jsem jsem nepoznal téměř nikoho, což mě ani nepřekvapilo, jelikož nemám odsledovaných moc britských seriálů, ale postupně k tomu směřuji, protože si k nim v poslední době nacházím cestu.

To, že pilotní epizoda měla přes devadesát minut, mi přímo nevadilo, ale místy měla epizoda trošku pomalejší tempo. Což je znak britských kriminálek, tedy podle mé limitované zkušenosti. Takže pokud jste fanoušci drsných britských kriminálek a nemáte problémy s barvitě zobrazeným násilím, tak vám tento seriál doporučuji. V opačném případě se seriálu vyhněte obloukem.

  • brutální bitky
  • hierarchie gangů
  • občas pomalejší
80 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
ragelly

ragelly

A já myslela, že k tomu je potřeba ode mě tak 20, 10 nebo 0 % alespoň :D
před 4 roky
Romix

Romix

To platí u jiných seriálů.. ale kdykoliv přijde gangsterka, u které už jsem od tebe asi...
před 4 roky
ragelly

ragelly

Ty akční scény byly fakt zábavné, už jen kvůli nim jsem nemohla pod 50 jít :D
před 4 roky
Další články k tématu