28. 10. 2019

Novinka pod lupou: Modern Love (Amazon)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Modern Love
Žánr antologie, romantický, drama
Stanice Amazon
Premiéra 18. 10. 2019
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 31 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci John Carney
Herci různí

O čem to je?

Otevřený a upřímný pohled na lásku v jejích různých formách. Seriál ukazuje sexuální, romantickou, známou, platonickou lásku i lásku k sobě sama, stejně jako i občas bolestivé a občas nezvyklé způsoby, jak lásku najít.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

O seriálu jsem slyšela, ale na trailer jsem se nedívala, takže jsem vlastně nevěděla, do čeho jdu. Měla jsem ale tušení, že tohle bude něco pro mě. Pilot rozhodně nezklamal. Jde o antologii, takže v každé epizodě bude jiný příběh s jinými postavami. Na jednu stranu je to trošku škoda, protože hned v pilotu mi postavy přirostly k srdci, na druhou ale byl tento mini příběh krásně rozvíjený i ukončený, takže si na nic nestěžuju a moc se těším na další díly.

Obsazení není třeba asi příliš řešit, stejně se bude střídat v každém díle. Každopádně musím říct, že hlavní duo k sobě dokonale padne. Postavy maí mezi sebou úžasný platonický vztah, který hrdince až trošku závidím. Byla to radost sledovat, i když jsem se trošku bála, že příběh bude mít tragický konec, což se naštěstí nestalo.

Líbí se mi, že se seriál jmenuje Modern Love, ale hned pilot ukazuje, že nemusí jít pouze o běžnou romantickou zápletku, jak by se na první pohled mohlo zdát. Láska přichází v různých podobách a různých vztazích a je super, že je seriál ukáže i jinak, než jsme zvyklí. První díl nasadil laťku hodně vysoko, doufám, že zbytek série také nezklame.
  • neočekávaný druh lásky
  • herecké obsazení
  • antologie
  • vyvolává ty správné emoce
  • nedrží se klišé
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak tento pilot mě chytl za srdce takovým způsobem, že mě skutečně mrzí, že se jedná o antologii. Příběh je opravdu krásně odvyprávěn a taky zakončen, sice jsem se původně obával smrti, ale naštěstí tvůrci udrželi pilot pouze v příjemné rovině a nepřichystali smutný závěr. Takže za mě velké díky Julii Margaret Hogben za napsání osobní zkušenosti, která mě emocionálně úplně odrovnala.

Oceňuji nápad vzít příběhy z novin a představit je veřejnosti tímto způsobem, je to takové něžně romantické. Antologie se všeobecně docela špatně hodnotí, jelikož každá epizoda je naprosto odlišná od ostatních, ale tomuto projektu to vlastně naprosto sedí. Navíc všechny příběhy jsou krásně vystavěny o začátku do konce, takže můžete být naprosto spokojení, protože ono je to docela umění dostat vše do půl hodiny, aby díl působil tak dobře a kvalitně.

Hodně mě mrzí změna obsazení pro každou epizodu, jelikož jsem si dvojku Maggie/Guzmin oblíbil okamžitě, ač jsem se původně na seriál těšil především kvůli Anne Hathaway. Dvojice se rolí zhostila skvěle a dokázala zaujmou a překvapit. Od začátku jsem si myslel, kam zhruba se příběh bude ubírat, ale dost jsem se spletl, za co jsem rád. Ovšem další epizody nabízejí jiné postavy k zamilování, některé sednou více, některé méně.

Jedná se o velice povedený pilot k antologii, které v závěru skutečně nevadí, že je propojena pouze motivem rozličných forem lásky. Epizoda uteče rychle a ještě člověku dá naději, že má každý šanci na šťastný konec, který je třeba pouze najít. Super je uvedení všech částí najednou, takže je můžu brzo sjet. A ještě jeden spoiler na závěr, takže pokud si nechcete pokazit překvapení, dál nečtěte. Na konci série, v osmé části, se dočkáte návratu všech postav.
  • emocionální útok
  • hlavní dvojka
  • ucelenost příběhu
  • naděje
  • pohladí na duši (i srdci)
  • oblíbíte si postavy a ony zmizí
90 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
zip

zip

Pěkné, dobře se na to dívá. Vypadá to na herecky bohatý projekt;)
před 4 roky
Další články k tématu