19. 11. 2019

Novinka pod lupou: The Morning Show (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Morning Show
Žánr drama
Stanice Apple TV+
Premiéra 1. 11. 2019
Vysílání pátek
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Pohled za scénu životů lidí, kteří každé ráno pomáhají Američanům se vstáváním. Seriál sleduje unikátní výzvy, kterým muži a ženy v ranním televizním pořadu musí čelit.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Nebudu lhát, čekala jsem to ještě trošku intenzivnější. Ještě trošku větší přiblížení mému milovanému Newsroomu. Opět jsem si dokázala, že ten je prostě jen jeden a žádný další seriál z televizního (zpravodajského) prostředí se mu neodkáže přiblížit. Tím ale rozhodně neříkám, že jsem si sledování neužila. Myslím, že tento seriál bude patřit mezi mé oblíbené.

Pravděpodobně největším lákadlem hned na první pohled je herecké obsazení. Už jen hlavní trio Jennifer Anniston, Reese Witherspoon a Steve Carell něco říká většině lidí. Všichni mají navíc výborně napsané postavy, takže je radost je sledovat v akci, protože vám nikdo neleze na nervy.

Bezkonkurenčně nejlepší scénou pilotu pro mě byl rozhovor obou novinářek. Hlavní hrdinka se ze všech sil snažila být zlá, ale Bradley (Reese) je neuvěřitelně chytrá a dokáže myslet za pochodu, takže na její ostré otázky přinášela ještě ostřejší odpovědi a ukázala se v tom nejlepším možném světle. Jejich dynamika funguje perfektně a doufám, že vývoj děje bude pokračovat, jak předpokládám, a obě dámy se stanou novými kolegyněmi. Myslím, že mají mnohem lepší chemii než Alex a Mitch, i když ty dva jsme tam v podstatě spolu v akci neviděli.

Celý pilot je totiž postavený na Me Too skandálu, který před několika měsíci otřásl světem a nevyhnul se žádnému odvětví, ani zábavnímu průmyslu. Bylo dost chytré tento skandál zahrnout i zde, zvlášť jako hnací bod, který rozproudil vývoj událostí. Pěkně se zde ukazuje, že je úplně jedno, jestli jsou obvinění pravdivá, nebo vymyšlená (vlastně ani odpověď neznáme), ale jakmile se jednou vyřknou nahlas, dokážou kariéru člověka nadobro zničit.

Celý pilot utekl jako voda a já už se nemůžu dočkat dalších epizod. I když nejde o Newsroom, The Morning Show je perfektní zástupce seriálů z novinářského prostředí, který má šanci zaujmout široké masy diváků a přiblížit nám zákulisní informace o tom, jak tak náročný každodenní pořad vlastně den co den vzniká.
  • herecké obsazení
  • chytré slovní přestřelky
  • rozhovor Alex a Bradley
  • perfektní prostředí pro příběh
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Martysek

Martysek

Já mám za sebou 5 epizod a zatím jsem nadšená a jsem zvědavá, kam se to posune dál. Newsroom jsem neviděla,...
před 4 roky
ragelly

ragelly

Má tam být Alex samozřejmě, nevím, kde jsem vzala Karen :D
před 4 roky
zip

zip

Fajne;)
před 4 roky
Další články k tématu