19. 1. 2020

Novinka pod lupou: Zoey's Extraordinary Playlist (NBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Zoey's Extraor­dinary Playlist
Žánr drama, komedie, hudební, romantický
Stanice NBC
Premiéra 7. 1. 2020
Vysílání neděle, 21:00
Délka pilotu 43 minut
Předskokan Little Big Shots
Konkurence American Idol (ABC), NCIS: Los Angeles (CBS), Supergirl (The CW), Bob's Burgers + Family Guy (NBC)
Tipovačka

O čem to je?

Chytrá a talentovaná ajťačka začne slyšet niterní myšlenky a touhy lidí okolo sebe, které tito lidé vyjadřují v písničkách a velkolepých hudebních a tanečních číslech. Zpočátku pochybuje o své vlastní příčetnosti, ale brzy si uvědomí, že tato nechtěná kletba může být jedinečný dar.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Na tento pilot jsem se hodně těšila a musím říct, že mě vůbec nezklamal. Hudebních seriálů je zoufale málo, takže každý další vítám s otevřenou náručí. Zatímco k Soundtracku jsem si hledala cestičku postupně, Zoey si mě zahákla hned od začátku.

Pilot je takovým mixem Glee a La La Landu. Především zmíněný film mi do hlavy naskakoval při sledování hodně často, Zoey s ním má hodně podobný styl i atmosféru. Např. hudební číslo Help vypadá úplně stejně jako úvodní taneční sekvence Another Day of Sun. Písničky jsou zvolené na jedničku a výborně doplňují atmosféru dané scény.

Koncept tak trošku zavání Eli Stonem, ale přijde mi svěžejší. Samozřejmě i tady se najdou scény, které vyloženě brnkají na divákovy city – vlastně jimi je pilot přeplněný. Klidně bych úplně zrušila kolegu s mrtvým otcem, i když chápu, že měl být takovým představením toho, co Zoey bude dělat. Kdyby šlo jen o epizodní zápletku, brala bych to, ale tak nějak tuším, že z nich přece jen chtějí udělat milostný trojúhelník, což mi prostě nesedí. Naopak musím ke svému obrovskému překvapení říct, že rodinná dějová linka mi sedla jako prdel na hrnec. U True Colors mi slzy tekly proudem.

Můžu s jistotou říct, že Zoey se mi přesně trefila do vkusu a nemůžu se dočkat, až sjedu celý seriál maratonem. Pravděpodobně za víkend. Možná i za jeden den, jelikož předpokládám, že novinku zruší po první sérii. Ale skrytě doufám, že tu s námi bude alespoň dekádu.
  • emoce
  • hudba
  • taneční a pěvecká čísla
  • herecké obsazení
100 %
Mé hodnocení
ragelly

Tohle si myslím bude přesně mířená rána na všechny milovníky muzikálových filmů a seriálů. Komu chybělo Glee, tak ten si v tomhle bude rochnit. Populární písničky (byť násilně) zakomponované do děje mají něco do sebe. I když my ostatní, co na tenhle specifický žánr nejsme, se budeme polovinu času cítit za hlavního protagonistu trapně.Kdyby nebylo písniček, tak je to nudná tuctovka, která má všechno, co mají komedie na NBC. Černošku, přísnou šéfku, chápavého kamaráda (snad by ještě mohl být gay, aby to bylo dokonalé), divné rodiče, snad už jen nějaké to dítě nám tu chybí.

  • písničky relativně fungují
  • hlavně ty, co vypadají jako flash-mob
  • 40 minut je skoro až moc
  • kromě muzikálových čísel to je takové o ničem
60 %
Mé hodnocení
Fruiko

Jo, jo, jo, jo. Jsem tak nadšený, že mě zaujal už jen název a pustil jsem se do pilotu bez přečtení obsahu a zhlédnutí traileru. Pilot mě fakt nastartoval, takže to čekání do března bude dlouhé (snad na seriál do té doby nezapomenu), zase mi to alespoň připomnělo, že jsem úplně zazdil pokračování Perfect Harmony. Každopádně myslím, že se seriál stane prvním v letošní sezóně, u kterého skutečně vydržím.

Obsazení bylo úplně bombové, seriál to komplet odpálilo někam jinam. Lauren Graham, páni, tu jsem viděl naposledy v Gilmorkách, takže ta mě fakt potěšila a zároveň zaskočila. Ale to je jen jedno jméno z celé plejády úchvatných herců, kteří spolu skvěle fungují. Peter Gallagher, to byla taky pecka, takže si dovolím ještě jeho zmínit, protože to jak zahrál stav, ve kterém se postava nachází, pak přešel do hudebního čísla a nakonec zase zpět, plus dojemná scéna s držením rukou, pomoc, to je něco. A samozřejmě vedle úžasných herců tu máme úchvatné tanečníky, kteří se tu předvedli ve skvělých vystoupeních na všemožných místech, navíc je to teprve začátek, takže se ještě máme na co těšit.

Zajímavý je i prostor, kam je pilot a s tím i celý seriál zasazen. Ať už jde o kancelář, kdy teda vchod byl super, dokud nebyl zabrán z druhé strany, centrální kancelář šéfové vypadá fakt moderně, jen teda nevím, jestli bych chtěl mít takto otevřenou kancelář, bez nějaké „soukromé zóny“, ale i zbytek kanceláře a další místa jsou bomba. No a scéna na jachtě, cením, že do toho tvůrci šli a snažili se dostat do epizody všechno možné poutavé. Co mě tedy ale zklamalo a souvisí to tak trochu s tím vzhledem, jsou úvodní titulky, které tedy spíš nejsou. Doufám, že se jich třeba už ve druhé epizodě dočkáme, protože to mě vážně zklamalo, kdyby byl alespoň vzhled názvu sjednocen s vzhledem na posteru, který teda mezi námi vypadá taky působivě.

Příběhově jsem měl v úvodu trochu obavu, co se z toho vyklube. Nevypadalo to špatně, ale bylo to takové nejisté, zvláštně směřované, spíš tak do ztracena. Každopádně pak přišel zvrat, já si začal zpívat, všechno šlo pryč a začal jsem si to užívat. Epizoda měla všechno, byla dojemná, tajemná, kouzelná, se zvraty, prostě super. Ono je ve výsledku asi celkem jasné už v průběhu pilotu, kam se všechno bude ubírat, možná to taky pak nebude až tak wau, až se to přehoupne vysloveně k jedné lince, ale i tak by to mohlo stát za to. Jako na komedii, ještě s méně standardní délkou, je to super.

A konečně to hlavní tohoto kousku, má milovaná hudba. Tak to byla pecka. Sice jsem při úvodní scéně měl obavu, když nezaznělo ani jediné slovo (taky podle slova playlist v názvu), aby nebyl celý díl jen o písničkách, tak tomu naštěstí nebylo. Navíc úvod byl jen začátkem. Jakmile se pilot rozjel a rozjely se i skladby, naprosto mě to vtáhlo. Ať už šlo o úvodní skladby na ulici, kdy All By MySelf s telefonátem a ženou na ulici pobavil, přes Whatta Man, až k mega číslu Help, byla to fantazie. A když se objevila skladba Mad World, tak jsem myslel, že skutečně odpadnu. Naprosto mě tato verze odrovnala a co se u mě běžně nestává ani ve chvílích, kdy všem ostatním ano, objížděla mě zima a měl jsem husí kůži. Opravdu emocionální prda, po které jsem si dal pauzu, abych se trochu vzpamatoval a uklidnil. Takže tato část neměla chybu. Jak už jsem zmiňoval, tak i scéna s taťkou byla úžasná, ale pro mě byla přesčasovka s Mad World bezkonkurenční.

Tak myslím, že už jsme to tu vychválil dost, takže stačí. Jediné dva nedostatky vidím ve zmiňovaných úvodních titulcích a v dlouhé odmlce před druhou epizodou. Takže pokud seriál neztratí své kouzlo a jedinečnost v dalších epizodách, mohla by to být celkem úspěšná novinka. Přeci jen nás ještě čekají grandiózní vystoupení, opravdu to bude ve velkém stylu. Herecky to nestrádá, charaktery taky nijak nedřou, možná ta stereotypnost vůči jiným seriálům, ale ta mi vůbec nevadí. Takže jsem tentokrát vážně zvažoval 100 %, pak jsem začal přemýšlet, jestli bych jiného rozhodnutí nelitoval, no a vzhledem k tomu, že nevidím zase až tak zásadní nedostatky (možná v důsledku okouzlení), tak je taky seriál po zásluze dostává.
  • Mad World
  • perfektní hudba
  • emocionální
  • pompézní vystoupení
  • lokace
  • obsazení
  • úvodní (ne)titulky
100 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Tesa.

Tesa.

Ja som tomu dala 40% :D Mne to proste nesadlo a to milujem hudbu a muzikály, mnohé scény v Glee som...
před 4 roky
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

jestli bude v letošní výzvě něco jako Pilot se jménem postavy v názvu nebo Pilot, který v NPL...
před 4 roky
Mad.Awe

Mad.Awe

Tenhle pilot mě vážně bavil a u scény s True Colors jsem brečela jako malá holka, těší mě, že jsem...
před 4 roky
Další články k tématu