24. 1. 2020

Novinka pod lupou: Slunečná (Prima)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Slunečná
Žánr drama, romantický
Stanice Prima
Premiéra 11. 1. 2020
Vysílání úterý, čtvrtek, 20:15
Délka pilotu 68 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Statek na Slunečné je místo, kde rodina Popelkových dělá ten nejlepší kozí sýr a provozuje rodinný penzion a hospodu. Po nečekané smrti otce Popelky se mezi sestrami Týnou a Sylvou rozhoří boj o rodinné dědictví. Navíc louky okolo statku jsou ideální pro fotovoltaickou elektrárnu a to je další důvod statek prodat. Zatímco hodná Týna chce statek zachovat, vypočítavá Sylva by raději shrábla peníze a vrátila se zpátky do Prahy.

Do toho všeho se na scéně objeví mladý investor Janek, kterému jde na prvním místě jen o peníze, ale statek mu změní život. Nejdřív kvůli sázce o Týnu si vymění roli se svým řidičem Vildou a hraje si na chuďase, kterým se ale brzy kvůli zradě svého bratrance a společníka ve firmě Romana stane. Janek se tak dostane do situace, kdy musí začít od nuly a podaří se mu přesvědčit Týnu, že ve dvou se to lépe táhne.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Musím se přiznat, že mě docela překvapily tento týden zprávy o sledovanosti Slunečné. Jako jo, nebyl to nejhorší seriál, jaký jsem kdy viděla, ale upřímně netuším, čím právě tohle dílko vybočuje z řady primáckých domácích pokusů typu Ohnivé kuře.

Seriál nepřináší nic nového ani zvláštního, proč by si ho diváci měli pouštět, zvlášť pokud už jsou za tu dekádu tak navyklí na Ordinaci. Je tu celkem běžná romantická zápletka, jakou vídáme ve všech těchto seriálech, vypadá jako všechny ostatní novácké a primácké počiny, prostě jako přes kopírák.

Postavy mi do oka nijak extra nepadly. Všechny jsou předvídatelné, přesně víte, co udělají. Jediné překvapení přišlo ve scéně s téměř až pohádkovým kouzlením, kdy kuchařka dokázala dotykem uzdravit namožená záda opilého týpka. A to byl konec veškerého vzrušení.
  • jako podkresovka k žehlení nebo ke křížovce je to v pohodě
  • nic nového a speciálního
  • předvídatelné postavy i příběh
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře16zobraz všech 16 příspěvků
Yellow

Yellow

No, ony ani podle mě vznikat nebudou a když, tak výjimečně (z hlavy si vybavím taky jen Soukromé pasti...
před 4 roky
Jessica Angell

Jessica Angell

Tak mě asi ukamenujete, ale mě se to fakt líbí. Hodně bych to přirovnala k slovenským Divokým Koním,...
před 4 roky
šotek10

šotek10

Po té šílené propagaci by člověk čekal něco trochu víc (možná). Ale jako jo, svým způsobem se mi to...
před 4 roky
Další články k tématu