6. 10. 2020

Novinka pod lupou: Zasvěcený (FilmBox)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Içerde (Zasvěcený)
Žánr krimi, akční
Stanice FilmBox (ČR)
Premiéra 6. 10. 2020 (ČR)
Vysílání úterý a čtvrtek, 17:00
Délka pilotu 38 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Hlavní hrdina Sarp je premiantem na policejní akademii. Po jejím ukončení chce aspoň trochu vynahradit matce těžké životní strasti – únos druhého syna a zatknutí manžela obviněného z vraždy. Sarp však nečeká, že sofistikovaný boj s mafií a jejími zákeřnými praktikami si od něj vyžádá o mnoho víc, než se zdálo. Náročná a emocionálně vypjatá etapa života stojí nejen před hlavním hrdinou a jeho nepřáteli, ale i před jejich nejbližšími.

Trailer

A jaký je náš ortel?

No, více než nějaký boj policie s mafií mi to přišlo jako telenovela. Možná to má na svědomí dabing, který v kombinaci s extrémně dramatickou hudbou a neskutečným hereckým přehráváním působí opravdu úplně stejně, jak to známe z telenovel.

Po prvním díle nejsem přesvědčená, že stojí za to koukat dál. Hlavní hrdina má možná dobrou duši, ale neskutečně špatného představitele. Nebo je to chyba režiséra, který ho nutí do těch šílených dramatických rambo postojů a intenzivního zírání tváří v tvář (a tváře jsou od sebe vzdálené asi 0,2 mm).

K telenovele mi seriál přibližuje taky hodně matka hrdiny, taková ta typická dobračka, o kterou si štěstí ani kolo neopře a která polovinu času probrečí, druhou polovinu pak utrápeně zírá na lidi kolem ní a vypadá, že se každou chvíli rozbrečí.

Jestli tohle má být vrcholná turecká akční tvorba, tak něco asi nebude v pořádku.

  • herecké výkony
  • místo akční kriminálky je to spíš telenovela
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Nebudu lhát, do téhle novinky jsem se pustila jen a pouze z toho důvodu, že jsem si přečetla názor ragelly a potřebovala vidět tu hrůzu na vlastní oči. Ano, podobné věci dělám běžně, asi se ráda mučím.

Každopádně to rozhodně nebylo tak špatné, jak jsem vzhledem k názoru ragelly čekala. Ano, ta hudba byla příšerná. Hudba je už od mého narození součástí mého života, takže jsem zvyklá, ale věřte mi, stačilo deset minut tohohle a už jsem se začala modlit, aby bylo ticho. Chápu, že tvůrci asi chtěli, aby to bylo echt dramatisch, ale tohle bylo fakt trochu moc.

To samé platí i o těch soustředěných pohledech, zpomalených záběrech a chůzi zabranou z několika úhlů. Fakt úžasné, když sledování víceméně začnete skoro minutou toho, jak hlavní hrdina jde. Což by vám navíc nestačilo vidět jen z jednoho úhlu, musíme to prostřídat, aby to bylo více dramatické. A když už se někdo na něco dívá, musí pořádně (abych tě lépe viděla!) a fakt dlouho.

Ale jinak to upřímně šlo. Asi by mě sledování bavilo víc nebýt věcí z odstavců dva a tři, avšak příběh byl i tak zajímavý a upřímně mě zajímá, co bude dál, protože po první epizodě si nejsem až tak jistá, kam seriál i hlavní hrdina zamíří dál. A jestli byl ten velitel jen echt dramatisch (a idiot, ehm) nebo jestli se za jeho chováním skrývá něco víc.

PS: Omlouvám se Kebabovému králi, ale je to fakt vtipná přezdívka.

  • zajímavý příběh
  • drama
  • hudba
60 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu