4. 3. 2020

Novinka pod lupou: Republika Blaník

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Republika Blaník
Žánr satira
Stanice Youtube
Premiéra 24. 2. 2020
Vysílání pondělí
Délka pilotu 4 minuty
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Tonda Blaník se vrací v pokračování původního seriálu Kancelář Blaník

Trailer

A jaký je náš ortel?

Původního Tondu jsem nesledovala pravidelně, viděla jsem jen pár náhodných dílů. Nejsem nějakým velkým fanouškem české politické scény, vlastně ji vůbec nesleduju, takže pro mě tato satira není určená, protože se ve většině narážek vůbec nečekám.

Každopádně z toho mála, co jsem dřív viděla, je jasné, že nový seriál pokračuje v dobře zajetých kolejích a nehodlá zpomalovat. Myslím, že fanoušci budou nadšení, že se jim Tonda a spol. vrátili a pokračují v tom, co tak dobře umí.

  • bolestivě trefná politická satira
  • rychlé, svižné, zábavné
  • osobně se nechytám
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Eh. Co to? Zatím tedy jen slabý odvar původního seriálu. Půlku pilotu vyplňují titulky novin, jako by Tonda chtěl dohnat všechno, co se tady za půl roku stalo. Bohužel tenhle „tah na branku“ není moc prospěšný a všechno takhle zkratkovitě ztrácí pointu. I když Tonda hlásí jednu hlášku za druhou, tak to v té kulometné palbě splyne do jedné šedé nudy. Celé to na mě působilo spíš jako trailer, do kterého se tvůrci snažili nacpat to nejlepší z celé série, než jako klasická epizoda.

  • Tonda je zpět
  • moc rychlý sled událostí
  • zaslouží si víc vypointovat
  • opravdu krátké
30 %
Mé hodnocení
Fruiko

Po filmu, který si úplně nezískal moji přízeň, jsem byl docela zvědavý, co nás v novém pokračování čeká. Ale po pilotu jsem byl trochu zklamán, a to jsem nic moc nečekal. Po druhém dílu můžu říct, zlepší se to.

Nějak mi uniká důvod, proč tvůrci udělali epizodu jako představování. Byl tu už úplně první díl Kanceláře Blaník, pak oficiální první díl a ani jeden neměl charakter polopatistického představování. Tak proč teď, když jsou postavy zajeté a mají fanouškovskou základnu, dělat něco takového. Bylo fajn, že epizoda shrnula dění loňského roku, takže jsme nevklouzli přímo do současnosti a většina věcí skutečně pobavila. Po této stránce se jedná o povedený návrat, spousta věcí úplně jako dřív. Pauza rozhodně Tondovi prospěla.

K postavám moc nemám co říct, jak už jsem zmínil, jsou úplně stejné jako v předchozím seriálu, možná jen Tonda Blaník je trochu víc explicitní, ale mám pocit, že je to zase viditelné jen v prvním dílu. Příběh je rozehraný, ale znalost předchozích příběhů nutná není. Postavy se představí samy a hned.

Dost jsem váhal, jak shrnout svůj názor do procentuálního hodnocení, takže nakonec možná tentokrát úplně nevystihne můj postoj úplně. Díl částečně odkazuje komentáři na předchozí seriál a film, ale na druhou stranu jede sám za sebe a snaží se vysvětlovat vše pro blbce. Rozjezd je fajn, ale jde zkrátka vidět, že je to rozjezd. Každopádně pokud Blaník učaroval vašemu srdci dříve, určitě v tom bude pokračovat i nadále. Materiálu k tomu bude jistě dost.

  • vše je jako dřív
  • příběh si odpočinul
  • komentáře pro blbce
  • zatím to nemá tu šťávu
60 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Salem

Salem

Druhej díl byl už starej dobrej Tonda Blaník, díky němu jsem konečně pochopil to DPH na pivo. #aplhaomega
před 4 roky
Fruiko

Fruiko

Jo to už bylo o hodně lepší, ale furt mi to přijde ještě jako slabý odvar. Ale oceňuji, že jsou...
před 4 roky
Salem

Salem

Tak na to že už je neplatí Seznam to na youtube celkem jde. Jako na české poměry furt nejkvalitnější věc...
před 4 roky
Další články k tématu