3. 5. 2020

Novinka pod lupou: Never Have I Ever (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Never Have I Ever (Tenkrát poprvé)
Žánr komedie, teen, romantický
Stanice Netflix
Premiéra 27. 4. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 29 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál se inspiruje dětstvím tvůrkyně Mindy Kaling. Devi Vishwakumar je indicko-americká dospívající dívka, která se musí potýkat nejen se svou rasou a střetem kultur, ale také druhákem na střední a vlastní výbušnou povahou, která ji mnohdy dostává do svízelných situací.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Hodně příjemné překvapení. Seriál možná může na první pohled místní diváky odradit, protože sleduje indickou kulturu. Ale střet s tou americkou se povedl vykreslit výborně. Musím říct, že na to, že jde o seriál podle života tvůrkyně, tak byste to na první pohled ani nepoznali – rozhodně mu to neubírá na kvalitách, jak to mnohdy bývá.

Bavila jsem se výborně od začátku do konce. Nejde o „haha“ komedii, spíše „feel-good“ seriál, kterých ale není nikdy dost. Postavy jsou sympatické, takoví typičtí nerdíci, kteří se zoufale snaží dostat nahoru sociální středoškolské pyramidy. A kdo ví, třeba mezitím najdou lásku takm, kde ji původně ani nečekali.

Pilot má půl hodiny a po odsledování máte chuť rovnou jet seriál maratonem. Půjde o podobnou jednohubku jako I Am Not Okay with This. Pro většinu asi nepůjde o naprostou pecku a největší srdcovku, ale jako příjemná jednohubka pro nenáročné pobavení je to výborná volba. Pobavíte se dobře.

  • příjemné překvapení
  • uvolněná atmosféra
  • svěží, zábavné, rychle uteče
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Popravdě, po pilotu si tak nějak říkám, že bych asi raději sledoval příběh Fabioly, která je kamarádkou hlavní postavy, protože mě tak nějak zaujala víc a přijde mi, že by měla víc co nabídnout. Každopádně ani se stávajícím zaměřením nejde o něco nesledovatelného, jen mi přijde, že by to bylo příjemnější.

Od začátku mě baví, jak je vše tradiční z puberťáckých filmů a seriálu převedeno do duchovní roviny, to, co by hlavní hrdinka jinde psala do deníčku, na blog, rozebírala s kamarádkami nebo nejlepším kamarádem, je tu rozebíráno s božstvy a působí až satiricky. Má to prostě vtipný náboj. Naopak mě od začátku vysloveně nebaví vypravěč, ta neosobnost, texty… to prostě není ono.

Postavy a tím i celý příběh nevybočují ze zajetých kolejí, jasně, snaží se tu o nabořování stereotypů a vnesení nečekaného, ale jinak je tu plejáda postav jako v každém druhém podobném seriálu. Po této stránce tedy nic moc, alespoň za mě.

Pilot je trošičku pomalejší, zkrátka rozjezdový, až v závěru má tendenci stoupat a najednou je konec. A toho si popravdě cením, protože ač mě seriál po pilotu zas tolik nenalákal, závěr skoro nutil prahnout po pokračování. Jako chuťovečka na jeden zátah asi celkem fajn, ale že by vám po ní něco zůstalo v hlavě, to se říct nedá. A ještě jedna věc, kdo sakra vymýšlí ty české překlady, jen jsem najel na profil seriálu a nestačil se divit. Co to má být?

  • útok humorem
  • závěr naláká
  • otravný vypravěč
  • chtělo by to jinou hlavní postavu
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
allyska

allyska

Příjemná oddychovka, které není co vytknout. Během sledování člověk vypne mozek a odpočine si, občas se...
před 4 roky
Odyssea

Odyssea

mamka Devi je moje nejoblíbenější postava :D a v první chvíli jsem si myslela, že to je Indira Varma...
před 4 roky
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

úplně přesně moje pocity, hlavně »SPOILER«
před 4 roky
Další články k tématu