20. 10. 2020

Novinka pod lupou: La Révolution (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název La Révolution (Francouzská revoluce)
Žánr historický, drama, válečný
Stanice Netflix
Premiéra 16. 10. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 52 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Aurélien Molas
Hrají Amir El Kacem, Marilou Aussilloux, Coline Béal, Mamadou Doumbia, Lionel Erdogan, Julien Frison, Isabel Aimé González-Sola, Amélia Lacquemant, Laurent Lucas, Dimitri Storoge, Gaia Weiss

O čem to je?

Fiktivní verze událostí Francouzské revoluce. Budoucí vynálezce gilotiny objeví nemoc, která aristokracii dožene k vraždění obyčejných občanů.

Trailer

A jaký je náš ortel?

K mému příjemnému překvapení byl pilot úplně jiný, než jsem čekala. Myslela jsem si, že půjde o klasické historické drama plné válečných bojů, ale seriálu se podařilo do příběhu zakomponovat i mysteriózno.

Především úvodní scéna byla parádní, skoro už jsem se začínala těšit, že půjde o horor. Nakonec to tak žhavé nebylo, ale i tak si pilot dokázal udržet mou pozornost. Romantická zápletka z minulosti mi k pilotu nesedla, ale po zvratu v závěru by nakonec nemusela být vůbec špatná.

Závěr rozhodně navnadil k dalšímu sledování, jsem zvědavá, jak se příběh bude odvíjet dál. Ne že bych byla úplně odvařená, srdcovka se ze seriálu asi nestane, alespoň ne pro mě. Ale po pilotu jsem příjemně překvapená a možná seriálu šanci dám.

  • úvodní scéna a závěrečná scéna
  • nejde jen o klasické historické drama
  • celkem nevýrazné postavy
  • romantický flashback
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Po La Révolution jsem pokukoval už nějakou dobu, ale plánoval jsem se mu vyhnout, nakonec jsem se do seriálu pustil a jsem za to rád. Hned podle první epizody musím říct, že do seriálu dal Netflix mnohem víc peněz než do takového Cursed, který bych se nebál pomalu označit jako zklamání roku. I když možná jen Francouzi věděli, kam ty peníze dát. Asi zůstanu u porovnávání s Cursed, jelikož jsem tu na onu lupu nebyl. Kulisy byly fakt super a vše vypadalo mnohem víc „historicky přesnější“ než v Prokleté, a to o dost. Taky zde nebylo nemístné cpaní jiných etnik do Evropy 18. století. V seriálu se objevil jeden černoch, ale jeho přítomnost byla dostatečně odůvodněna na rozdíl od mulatského Artuše. Takže za to má u mě francouzský Netflix velké plusko.

Samotný příběh je zajímavý, ale musí se ještě trochu rozjet, jelikož jak už samotný název epizody napovídá, tak se jedná pouze o počátek. A ukázku toho, co přijde, jsme viděli vlastně hned na začátku epizody. Závěr epizody mě překvapil, i když se nejednalo o něco, co by mi zavařilo mozkové buňky. Obsazení vypadá slušně, nevím, co jiného bych k němu řekl, jelikož se jedná o francouzské herce a ještě o dosti neznámé, i když mi strýc hlavní hrdinky přijde povědomý, ale to může být jen nějaká podoba. Hodně se mi líbí, že kromě „modré krve“ jsou v seriálu i další mysteriózní prvky. A samozřejmě musím pochválit francouzštinu, jelikož ta angličtina už začíná být trochu monotónní, teď ještě abych ji uměl a nemusel číst anglické titulky…

  • zasazení, kulisy a příběh
  • mysterióznost
  • správné zakomponování černé postavy do Evropy 18. století
  • překvapení v závěru
  • francouzština
80 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
_-0-_

_-0-_

Máš pravdu, tentokrát jsem ale začal sledovat "naostro" - bez "promopřípravy"....
před 3 roky
Sára.Dlugošová

Sára.Dlugošová

Tak já se právě těšila na historické drama o revoluci a pilot mě zklamal. Připadá mi, že jsem něco...
před 3 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Jmenuje se to Revoluce a samotná revoluce začíná až v posledním díle, a to je řečeno...
před 3 roky
Další články k tématu