25. 1. 2020

Novinka pod lupou: 68 Whiskey (Paramount Network)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název 68 Whiskey
Žánr černá komedie, drama, válečný
Stanice Paramount Network
Premiéra 15. 1. 2020
Vysílání středa, 22:00
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Černá komedie sleduje multikulturní tým mužů a žen, kteří slouží na vojenské základně v Afghánistánu jako vojenští lékaři. Společně se musí potýkat s nebezpečným světěm, který vede k sebedestruktivním rozhodnutím, výstřednímu chování, intenzivnímu vyjednávání a místy také ke znovu nalezenému smyslu pro lidský úděl.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Seriál se snaží hrát na vážnější M.A.S.H., ale až tak mu to nejde. Ze začátku vypadá jako drsné drama, ale postupně se pilotní díl mění až v komedii, což mi k tomu příliš nesedělo. Kombinace těchto protilehlých žánrů může vyjít na jedničku, ale tady mi to přišlo nucené a nevhodné. Drama se střídá ne s odlehčenými scénami, ale vyloženě snahou o vytvoření vtipu, což se tvůrcům vůbec nepodařilo.

Ve výsledku tak pilotní díl působí roztěkaně, neuceleně a chaoticky. Vůbec nevím, jak mám vnímat jednotlivé postavy, nikdo mi vyloženě nepadl do oka a jejich chování mě mnohdy překvapovalo. Rozhodně se dá říct, že jsem nenašla nikoho, s kým bych se jako divák mohla trošku ztotožnit, a o to je to sledování náročnější.

Nejsem si jistá, jestli se příběh bude soustředit na cestu vojáků zpět na základnu, nebo jestli se tam dostanou v prvních pěti minutách dalšího dílu a dál si seriál najde novou dějovou linku. Vůbec mě nenapadá, jak by se příběh mohl vyvíjet dál, a upřímně ani netoužím zjišťovat, co se stane. První díl nebyl největší katastrofa, co jsem kdy viděla, ale ani nedokázal zaujmout a nalákat na další sledování.

Stanice Paramount měla v posledních letech zajímavé kousky (American Woman, Heathers, Waco, Mist) a oceňuju, že netočí pořád dokola jednu a tu samou kriminálku nebo lékařinu, ale snaží se přicházet s novými tématy, prostředími a žánry. Ale tady mi to přijde trošku jako krok vedle. Každopádně to jsem si myslela i u Yellowstone, který se stal hitem, a podle prvních informací 68 Whiskey jde v jeho stopách.
  • neokoukané téma i prostředí
  • nepovedený mix žánrů
  • délka
  • nevýrazné postavy
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu