15. 2. 2020

Novinka pod lupou: The Pale Horse (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Pale Horse
Žánr drama, krimi, minisérie
Stanice BBC One
Premiéra 9. 2. 2020
Vysílání 9. a 16. února
Délka pilotu 58 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Agatha Christie (předloha), Sarah Phelps
Hrají Rufus Sewell, Kaya Scodelario, Bertie Carvel, Sean Pertwee, Rita Tushingham

O čem to je?

Mark Easterbrook začne vyšetřovat, jak a proč se jeho jméno objevilo na záhadném seznamu, který se našel v botě mrtvé ženy. Stopy ho zavedou do Plavého koně, domova třech údajných čarodějnic. Proslýchá se, že čarodějnice používají temné síly, ale těla se začnou kupit a Mark si je jistý, že za tím musí být racionální vysvětlení. Kdo by ho chtěl vidět mrtvého?

Trailer

A jaký je náš ortel?

Nemůžu si pomoct, ale od Černoušci mi prostře přišli jako nejvyšší vrchol. Každá další Agathina adaptace na ně prostě nedokáže dosáhnout. Všechny seriály působí příjemně ke sledování a profesionálně natočené, ale chybí jim nějaká ta jiskra, třešnička na dortu, díky které by dokázaly vytvořit stejný dopad jako And Then There Were None.

The Pale Horse je mi prozatím asi nejvzdálenější. Celkově nemám moc v lásce všechny ty čarodějnické styly, voodoo a podobné věci. Když už jde o kriminálku, tak tam nepleťte čáry máry. Je mi jasné, že nakonec se ukáže, že na vině skutečně nejsou žádná kouzla a vidiny, nýbrž člověk (protože člověk je vždycky vinen). Ale už jen to proplétání obou světů mi prostě nesedí.

Jinak v podstatě nemám, co vytknout. Seriál nabízí plejádu známých tváří, které jsou zárukou výborných hereckých výkonů. Doba je vykreslena bez chybičky, kostýmy i rekvizity vypadají prvotřídně. I ta atmosféra víceméně funguje, i když u mě s rezervou kvůli výše zmíněné výtce. Ale prostě tady chybí něco, kvůli čemu byste na seriál vzpomínali i po letech, jak tomu bylo (je) u Černoušků.

  • kostýmy, rekvizity
  • herecké výkony
  • atmosféra
  • nádech nadpřirozena
  • chybí šmrnc
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
eliska.musilova

eliska.musilova

Na Černoušky opravdu nic nemá. Svědek obžaloby také nebyl špatný, ale pak přišly Vraždy podle abecedy, které...
před 4 roky
IrmaVep

IrmaVep

Ani se ti nemusím dívat do profilu a vím, žes neviděla Skins, to bys ji poznala :) Tenhle pilot jsem...
před 4 roky
lenochod6

lenochod6

tak to je celkem masakr, taky jsem si říkala, že už jsem ji někde viděla, ale tyhle dvě bych si...
před 102 týdny
Další články k tématu