22. 5. 2020

Novinka pod lupou: Stargirl (DC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Stargirl
Žánr drama, superhrdinský, teen
Stanice DC
Premiéra 18. 5. 2020
Vysílání pondělí, 21:00
Délka pilotu 53 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Středoškolačka Courtney Whitmore inspiruje skupinku mladých hrdinů, aby pokračovali v odkazu superhrdinského týmu, který už deset let nefunguje. Vytvoří tak novou generaci hrdinů v Justice Society of America, která má za úkol zastavit nebezpečné padouchy z minulosti.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Typický superhrdinský seriál. Osobně moc nerozlišuju DC a Marvel, ale přijde mi, že co se týče seriálů, Marvel je více cílí na dospělejší publikum, zatímco DC má seriály spíš pro mladší diváky. A to platí i o Stargirl.

Je to roztomilý seriál. Má sympatickou hrdinku, která zápasí se svou sympatickou rodinou, přehnaně úzkoprsé a vážné záporáky, spoustu teen dramatu i pár cool efektů, aby si udržel naši pozornost. Když na konci přišel robot, jako bych se vrátila zpátky do dětských let, kdy jsem nadšeně sledovala Strážce vesmíru, kteří taky takhle pěkně seděli uvnitř těch svých zápasících strojů.

Myslím, že na sledování to bude zábava. Ale nečekejte od toho žádnou velkou kvalitu. Možná to pro mnohé bude až moc „hannamontanovské“ – osobně si myslím, že seriál nedokáže držet krok s Flashem nebo Supergirl. Je to jako parta teenagerů, ke kterým se pořád courá tříletá malá ségra jednoho z nich, že si chce s nimi hrát. A oni ji musí trpět, protože to maminka přikázala, ale rozdíly mezi nimi jsou jasné každému na první pohled.

  • nenáročná oddychovka
  • efekty
  • hvězdné obsazení
  • herecký výkon hlavní hrdinky
  • moc dětinské
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak jo, do pilotu jsem šel hlavně kvůli letošní výzvě a taky mě to trochu zajímalo po „uvedení“ v Crisis on Infinite Earths. No, trochu mě zarazila ta délka, která nebyla nijak strašná, jen jsem to čekal tak o deset minut kratší.

Proti většině, která si pochvaluje, že jde vidět, že tu nemá hlavní slovo The CW, a je to super, jsem opačného názoru. Snad u ničeho z Arrowverse a vlastně ani jiného superhrdinského vesmíru (ač nejsem až takovým nadšencem jak jiní) jsem neviděl něco takového. Tady mám skutečně pocit, jako by se parta chlápků s krizí středního věku navlékla do podomácky vyrobených kostýmů a hrála si na záchranu svět (pardon, fakt nechci urážet, ale přesně takový pocit jsem měl a fakt to nebylo dobré). Pak jsou tu efekty, něco takového jsem viděl naposledy u takových těch dětských akčních věcí, dokonce by do tohoto konceptu zapadal i ten robot ze závěru epizody. Ale možná jsem se někde ztratil a seriál je určen mladšímu publiku. Jo a co musím připsat pilotu k dobru, zatím tu nebyl ukázán oblek Stargirl, s tím mi totiž Brec Bassinger připadá jako úplná holčička, která si dala kostým na karneval a hraje si na nevím co.

Když už jsem přešel k obsazení, Brec Bassinger bych s těmi vlasy vůbec nepoznal, až když jsem viděl jméno, tak mi došlo, že hrála v All Night. S obsazením není žádný zásadní problém, to spíš s postavami, které prostě musejí být bez nápadu a za každou cenu stejné v každém seriálovém/filmovém kuse, který se o teen alespoň otře. Za mě tomu zkrátka chybí oživení, a to nezmiňuju padouchy, kteří jsou v podstatě přesným stínem superhrdinů.

Plusové body připisuju pilotu za Vánoce a za auto, mínusové za to, co s něj udělali létáním a tak. Chvílemi jsem při sledování měl pocit, že jsem si pustil film, což by rozhodě sedělo do plusů, protože to jednoznačně převyšovalo kvality množství jiných seriálů, ale pak tu prostě byly ty zmiňované věci, které vypadly jako z levného pořadu pro děti. Ale aspoň hudba se povedla komplet, tedy přesněji její výběr.

Seriál u mě nejspíš nedostane šanci s dalšími epizodami, nezajímá mě, co bude s postavami dál, nezajímá mě vznik nové JSA, nic mě vysloveně nenavnadilo, abych si řekl, že musím vidět víc. Přitom má seriál i celkem vyvedené logo, ale asi mi to hold nesedlo.

  • Brec Bassinger je k nepoznání
  • Stargirl bez kostýmu
  • efekty, vzhled
  • nenaláká
  • zvláštní nepoměr kvality
60 %
Mé hodnocení
jesmot

Komiksovek evidentně není stále dost, ale na tuhle jsem byla obzvlášť zvědavá vzhledem k tomu, že toho Justice society ofAmerica moc nevím. Kdyby nebylo několika málo informací a záběrů o nich v Legends of Tomorrow, tak ani nevím, že existují.

Seriál určitě může nalákat jak na známé herce, tak na docela neznámé obličeje. Každopádně nemůžu říct, že by mi někdo z obsazení nevyhovoval. Hlavní herečka je sice trochu na pomezí sympatičnosti, ale myslím, že si na ni zvyknu.

Každopádně skoro v půlce jsem si začala říkat. Počkat, neměl tohle být superhrdinský seriál? Co se stalo? Vždyť je to spíš takové drama o rodině, kde si otec i matka přivedou do manželství své děti a stěhují se někam, kam žádné z dětí moc nechce. A aby toho nebylo málo, začne středoškolské drama (což pro mě není mínus, miluju tyhle klišé dramata ze střední).

Chvilku jsem se bála, že budeme čekat až do druhého dílu, než hlavní postava objeví superhrdinskou hůl nebo co to je, což se naštěstí nestalo. Ale ta samotná hůl mě nakonec docela dost zaujala, protože hůl s osobností jsem snad ještě neviděla.

Na závěr už musím snad jen dodat, že konec epizody mě určitě nalákal na další sledování. Těžko říct, jestli se bude jednat o velký hit jako Arrow, Flash, nebo třeba Supergirl, ale já tomu věřím a doufám, že se to ještě rozjede.

  • kouzelná hůl s osobností
  • herci
  • komiksovka s teen dramatem
  • trochu pomalejší, nudnější začátek
80 %
Mé hodnocení
vuvicom
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Longsword

Longsword

Já vím, že kritik je někdo, kdo by to udělal lépe, kdyby to uměl, ale tady bych uměl lépe i já. Tak...
před 3 roky
Hrus

Hrus

Na seriál určený pro mladší publikum je pilot hodně dobrý. Starší publikum asi bude vyžadovat trochu...
před 3 roky
Radim.Winiarski

Radim.Winiarski

Tak jsem tedy první díl taky zvládl a jsem silně zmaten :D Pro koho je tento seroš vlastně určen? Protože...
před 3 roky
Další články k tématu