22. 12. 2020

Novinka pod lupou: Saikojiman Gwaenchanha (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Saikojiman Gwaenchanha (Dotkni se mých ran)
Žánr romantický, drama, komedie
Stanice Netflix (Jižní Korea)
Premiéra 20. 6. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 74 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Studio Dragon
Hrají Kim Soo Hyun, Seo Yea-ji, Oh Jung Se, Park Kyu Young

O čem to je?

Ona píše knížky pro děti a má poruchu osobnosti. On se stará o pacienty v psychiatrické léčebně. Když se setkají, dostanou příležitost zahojit si poraněné duše.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Další lupa na přání, nedivte se, že už jste na seriál na Netflixu narazili před několika měsíci. Podle hodnocení jsem čekala pomalu nový div světa, ale po zhlédnutí pilotu mám spíše rozporuplné pocity. Asi se mi opravdu potvrzuje domněnka, že korejské seriály nebudou nic pro mě, protože spíš než kouzelně roztomilé mi to přišlo hodně divné.

Pilot si u mě napravil reputaci až v samotném závěru, a to jen proto, že jsem úchylná na ty romantické slaďárny. Konec vypadal, že by se ze seriálu něco podobného mohlo vyklubat, což potvrzuje i zařazení do romantického žánru. Nicméně je tu dost věcí/postav, které mi sledování moc neulehčují.

Celý příběh pilotu mi přišel hodně kostrbatý. Po prvním díle vlastně ani moc nevím, o co tam vůbec jde a kam příběh bude směřovat. Hlavní hrdinka je nějaká kouzelná bytost, nebo obyčejná ženská? Malý kluk na udičce v úvodní animované scéně (meh..) byl hlavní hrdina, nebo jeho bratr? Asi hrdina, ale proč má tedy bratr až skoro hororové sny o motýlech? O šílenci a zvracející ženě se ani zmiňovat nebudu, i když to se dá omluvit zasazením příběhu do nemocnice. I tak mi to do příběhu ale vůbec nesedlo.

Závěr trošku nalákal na další sledování, ale myslím, že si zbytek odpustím a korejské seriály dál úspěšně budu ignorovat. Co se pilotů týče, zatím u mě z té hrstky, co jsem viděla, vede asi Joahamyeon Ullineun (Love Alarm), ale ani tam jsem na další díly nekoukala.

  • romanticky laděný závěr
  • sympaticky „zlá“ hlavní hrdinka
  • bratr, kamarád a obecně postavy kromě hlavní hrdinky
  • zmatený příběh
  • opakované čtení pohádky už mi začalo lézt krkem
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Tohle tady vidět nepotřebuju :D.
před 3 roky
ragelly

ragelly

😘
před 3 roky
Drunk_Queen
před 3 roky
Další články k tématu